Dorpsondersteuner

Dorpsondersteuner Ven-Zelderheide

Bij de meesten is inmiddels wel bekend dat de gemeente Gennep vanaf 1 januari 2015 nieuwe zorgtaken erbij heeft gekregen. De gemeente heeft de verantwoordelijkheid voor de jeugdhulpverlening, zorg en ondersteuning aan ouderen, aan mensen met een beperking en daarnaast helpen zij inwoners die kunnen werken maar hierbij ondersteuning nodig hebben. Vanaf 1 januari 2015 is het Team Toegang het eerste aanspreekpunt voor vragen hierover. Het Team is telefonisch bereikbaar van Maandag t/m  donderdag van 8.30 uur tot 16.30 uur en vrijdag 8.30 uur tot 12.00 uur op 0485-494141. Per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Via de Poort van Gennep in het gemeentekantoor te Gennep.

Wist u dat Ven-Zelderheide een dorpsondersteuner heeft. Het woord zegt het al, een persoon als vast aanspreekpunt die iedereen in het dorp kan ondersteunen bij vragen over de nieuwe zorgtaken van de gemeente.  Mocht u de stap naar de gemeente lastig vinden en u heeft vragen hierover neem dan gerust contact op met de dorpsondersteuner. Of denkt u, ik wou dat ik iemand wist waar ik heen kan met mijn vraag. Iemand die mij  wil horen, verder wil helpen.  De tuin moet straks weer geschoffeld worden dat lukt me niet meer. Ik zou graag willen gaan wandelen maar alleen is niet leuk, of ik kan het niet meer alleen. Ik moet naar het ziekenhuis en zou het prettig vinden als er iemand met mij mee gaat. Ik wil mijn kinderen niet steeds lastig vallen.  Wie zou met mij mee willen gaan winkelen of met mij meegaan naar een bioscooptheater. Wie zou mij een beetje willen helpen in mijn huis. Ik kan nog veel alleen maar enkele klussen worden te zwaar.  De zorg voor mijn kind/ouders is erg zwaar.  En ga zo maar door. Zo zijn er veel vrijwilligers in Ven-Zelderheide die graag iets voor u willen doen, ook als het u niet meer lukt om wat voor redenen dan ook.

Voor al deze vragen kunt u contact opnemen met de dorpsondersteuner Josine van Deurzen. Wilt u kennismaken/gesprek met de dorpsondersteuner of u heeft een idee over het bevorderen van een  prettig leefbaar dorp voor jong en oud dan is zij  ook voor u bereikbaar per telefoon 06-42788007 Per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

  

Josine van Deurzen - dorpsondersteuner