Carnavalsvereniging De Waldkrekels
‘In Ven-Zelderheide, daar is het zo fijn, met Carnaval lijkt het er Köln am Rhein... ’ Sinds jaar en dag galmt dit lied door Ven-Zelderheide, ieder zingt ’t mee, vooral tijdens de dolle dagen.

Carnavalvereniging De Waldkrekels is een ondernemende, dynamische en zeer actieve club van mensen die zich ten doel stelt het carnaval in Ven-Zelderheide (Het Waldkrekelrijk) voor jong en oud toegankelijk te maken. Ze doet dit door een aantal activiteiten te organiseren zoals een jaarlijkse prinsenverkiezing tijdens het prinsenbal, een prinsenreceptie samen met de jeugdvereniging, carnavalsavonden tijdens de dolle dagen, haringschillen als carnavalsafsluiting en natuurlijk de zittingsavonden in november. Daarnaast vertegenwoordigt de Raad van Elf de Waldkrekels tijdens alle officiële gemeentelijke activiteiten zoals de sleuteloverdracht op het gemeentehuis aan de vooravond van carnaval en de prinsenrecepties in de gemeentedorpen.

De Waldkrekels hebben ook een eigen Dansgarde die optreedt tijdens de diverse carnavalsevenementen. Vanaf groep 3 op de basisschool mag er meegetraind worden. Er wordt bijna wekelijks getraind voor de zittingsavonden door een enthousiaste groep meiden in de leeftijd vanaf zo’n 8 jaar. Er worden zowel showdansen als de traditionele gardedans aangeleerd. Naast de carnavalsactiviteiten vervullen De Waldkrekels een ondersteunende rol bij allerlei dorpsactiviteiten, ook buiten het carnavalsseizoen. 

Meer informatie is te vinden op de website: www.waldkrekels.nl en op Facebook: www.facebook.com/waldkrekels