Iedere week krijgen zo’n 300 mensen in Nederland buiten het ziekenhuis een hartstilstand. De kans op overleven is het grootst als er binnen zes minuten wordt gestart met reanimatie.

Als burgerhulpverlener vergroot je de overlevingskans van mensen met een hartstilstand. Jij start met reanimeren totdat de professionele hulpverlening er is. Hierdoor kun je helpen levens te redden!

Het is van groot belang dat er genoeg burgerhulpverleners zijn geschoold die weten wat zij moeten doen bij een hartstilstand. Daarnaast is het voor de hulpdiensten lastig om op tijd op locatie te komen doordat er geen centrale post voor de ambulance in Gennep meer aanwezig is. Des te meer reden voor ons om het belang van burgerhulpverleners onder de aandacht te brengen. Daarnaast hopen wij op korte termijn uitbreiding van de AED’s (automatische externe defibrillator) te kunnen realiseren in Ven-Zelderheide zodat ook het buitengebied in het dorp een AED binnen handbereik heeft. Om deze AED’s te kunnen realiseren zijn er voldoende burgerhulpverleners nodig! Dus meld je aan!

Het doel is om iedereen één keer per jaar een cursus te laten volgen in Ven-Zelderheide. Tijdens deze cursus, die wordt gegeven door professionals, leer je reanimeren en het bedienen van een AED.


Locaties AED

In Ven-Zelderheide hebben we op drie locaties een AED hangen:
- Kleefseweg 61 (aan de gevel van Atelier Hoom-Meet)
- Vensestraat 45 (voormalig Sauna Finlandia)
- Zelder 1 (aan de gevel van het kantoor DSV)

Hoe word ik burgerhulpverlener?
Stuur een e-mail naar burgerhulpverlening@ven-zelderheide.nl en vermeld hierin je naam en telefoonnummer. Wij nemen graag contact met je op!

Mail ons ook gerust voor vragen of meer informatie.

Namens Werkgroep Burgerhulpverlening Ven-Zelderheide,
Miriam Wezenberg-Mager, Jan Verbeek Wolthuys en Doreth Peeters