De stichting heeft als belangrijkste taak om de jeugd van Ven-Zelderheide bij elkaar te brengen en te zorgen voor een band tussen leeftijdsgenoten. Voor de kinderen die de basisschoolleeftijd hebben, verzorgt de SJJV van groep 1 t/m 6 gedurende het schooljaar tweewekelijkse bijeenkomsten waarin allerlei activiteiten worden georganiseerd. Deze clubs zijn toegankelijk voor alle in Ven-Zelderheide wonende kinderen, ongeacht waar ze op school zitten. Ook alle kinderen die in Ven-Zelderheide op school zitten, maar niet in Ven-Zelderheide wonen zijn welkom. Zo zorgt de Jeugdvereniging ervoor dat er een hechte band ontstaat tussen kinderen van dezelfde leeftijd die vaak jaren later nog bestaat.

Voor groep 7-8 worden er maandelijks uitjes georganiseerd. Voor de tieners is er 3x per jaar een uitje en verder kun je als tiener bij de jeugdraad “de Spiekers” in het carnaval seizoen. Voor alle kinderen van 8 t/m 16 jaar wordt er kamp georganiseerd. Daarnaast organiseert de SJJV nog diverse activiteiten: de jeugdboerenbruiloft, het paasvuur, Koningsdag. De vereniging draait volledig op vrijwilligers die de kinderen een warm hart toedragen. Er zijn altijd mensen nodig dus… mocht u een deze activiteiten willen ondersteunen, meldt u aan! Via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Er wordt een bijdrage per kind gevraagd, naast een kleine subsidie van de gemeente zorgt dat ervoor dat de jeugd in dit kleine pittoreske dorp op elkaar kan steunen en regelmatig vertier kent.