Wedstrijden tweede helft 2016

Vense Boys na sterke tweede helft naar winst

De voetballers van de Vense Boys zijn nog steeds op weg naar hun beste prestatie ooit in de geschiedenis van de club. Na een kleine zeperd in Heijen, moesten de afgelopen weken eerst de veteranen van Volharding en daarna de mannen van UBV Horst eraan geloven. Volharding, toch al 7 maanden ongeslagen, werd geflatteerd met 2-4 verslagen. Dit was vooral te danken aan de grote hoeveelheid kansen die onbenut werden gelaten door de volhardende voetballers, waarna de boys in de tweede helft wel genadeloos toesloegen. De doelpunten kwamen op naam van Simon Derksen, Kai Bicentini, Stefan Arts en Guus Vervoort.
 
Die strategie, weliswaar onbedoeld, betaalde zich ook uit tegen UBV Horst. In die wedstrijd kwamen de boys ook laat op gang, maar toen de gang er eenmaal in zat, was er geen stoppen meer aan. De boys begonnen de wedstrijd tegen UBV in een wat onwennige samenstelling. Met de ‘huurlingen’ Peter ten Haaf, John Schouten en Mario ten Haaf was het in het begin even wat zoeken naar de vaste patronen. Gelukkig stond Erik Thijssen in het doel van de boys zijn mannetje en hij kon met wat mooie saves de boys in het begin nog behoeden voor een achterstand. Sterker nog, het was Mario ten Haaf die de boys op een 1-0 voorsprong zette, na een vloeiende Vense counter. Toen namen de Horstenaren echter het heft in handen en werden de boys vooral op het middenveld en achterin overlopen. Bij rust stond een verdiende 1-3 op het scorebord.
Gelukkig werden in de rust een aantal omzettingen gedaan en de tweede helft kwam een ander Vense Boys uit de kleedkamer. Volgens ingewijden was het de thee, maar ineens begon het letterlijk te lopen bij de boys. Vooral op de flanken hadden de boys een zee van ruimte en met Kai Bicentini in de spits was ook de balvastheid in de aanval gegarandeerd. En toen ging het vlotjes. John Schouten kon naar hartenlust inschuiven, Peter ten Haaf strooien met passjes en Eddie van der Wereld, Bart v.d. Broek en Michel Buitendijk profiteerden optimaal van de geboden ruimte. En achterin had kersverse aanwinst Jeroen Köster zijn snelle tegenstrever volledig in zijn zak zitten en zorgde Gerrit Koelemeijer voor het soms broodnodige schaafwerk. Binnen twintig minuten stond de eindstand op het bord: 6-3 voor de boys. Zowel Kai Bicentini als Mario ten Haaf mochten een hattrick noteren en rondden assists van Geert-Jan Winnen, Eddie van der Wereld, Bart v.d. Broek en Peter ten Haaf vakkundig af. Weer drie punten voor de boys en over een paar weken staat de eerste competitiekraker op het programma. Het is nu al aftellen geblazen... 

Vense Boys begint tweede seizoenshelft
met klinkende zeges

De Vense Boys zijn in 2016 tot op heden schier onklopbaar. Sterker nog, op de enige nederlaag in februari, volgden louter zeges en slechts 1 gelijkspel. En die lijn werd ook de afgelopen weken voortgezet. Na een 8-1 zege tegen Milsbeek 5 en een 3-1 overwinning op de buren van Achates, werd afgelopen zaterdag weer een kersje op de taart toegevoegd. Het schier onklopbare Frites Boys uit Maashees werd met maar liefst 7-4 aan de zegekar gebonden. En daar waren de patatjongens zeker niet blij mee.
 
De Vense Boys worden alsmaar sterker. Niet zo gek, want de generatie vijftigers wordt, helaas vaak gedwongen door pijntjes en blessures, kleiner en de generatie twintigers is flink gestegen. En als die jonge honden met elkaar het veld op gaan, dan is geen tegenstander ze te machtig. Het Vense talent wordt niet alleen binnen onze dorpsgrenzen opgemerkt, inmiddels trekken diverse clubs uit de regio aan onze toppers. Maar, die slagen er altijd in een clausule in hun contract op te nemen: op zaterdag mag er minimaal een helftje gespeeld worden op het Vense gras.
 
Zaterdag stond zo’n jonge ploeg in het veld tegen de jonge spelers van de Frites Boys, de ploeg die ook de zeges aaneen rijgt. Alleen Ali Tanane, Robert Kersten, gelegenheidsdoelman Erik Thijssen, Gerrit Koelemeijer en Eddie van der Wereld zijn de 40 inmiddels (ruim…) gepasseerd. En die mix van wat ervaring en jeugdig toptalent doorstaat tot op heden elke test. Nu moesten de Frites Boys er aan geloven. Met uitstekend aanvalsspel werd de Maasheese verdediging uiteen gerafeld en de een na de andere mooie aanval rolde over het Vense veld. Genieten volop en het was slechts wachten op de 1-0. Die kwam er door een prachtige aanval, opgezet vanuit de verdediging waar Ali Tanane, Stefan Arts, Jos Hendrix en Robert Kersten de lakens uitdeelden. Met een middenveld met Jef Vullings, Gijs en Thomas Creemers was de creativiteit gegarandeerd en die transporteerden het leer vloeiend naar de aanval, waar Kai Bicentini, Simon Derksen en Thijn Fransman de verdediging dol draaiden. In dit geval mocht onze Spitsen Koek zijn eerste van de middag loepzuiver tegen de touwen schieten.
 
De boys bleven geweldig voetballen, maar liepen wel vaak met erg veel mensen naar voren en die dadendrang werd al snel afgestraft. Een geniepige counter werd met het nodige kap- en draaiwerk netjes binnen geschoten: 1-1. Maar daarna was het woord weer aan de boys, waar Thomas Creemers en Kai Bicentini op heerlijke wijze de 2-1 en 3-1 binnen werkten. Niet lang daarna had Gijs Creemers de 4-1 op zijn schoen en stond iedereen in de dug-out al te juichen maar miste hij jammerlijk oog in oog met de doelman. En daar profiteerden de Frites Boys van door vlak voor rust de 3-2 binnen te prikken. Na de thee was het even showtime met Thijn Fransman, die vier verdedigers twee keer uitspeelde en vervolgens de bal met links in de winkelhaak prikte. Een wonderschone goal en de verdiende 4-2.

Helaas deden de boys toen weer wat ze in de eerste helft ook deden: met man en macht op jacht gaan naar meer goals. Met inmiddels ook Gerrit Koelemeijer en Eddie van der Wereld in de ploeg voor Ali Tanane en Simon Derksen liepen de boys tegen twee jammerlijke tegengoals op. Eerst ging de bal (terecht) op de stip, daarna ging Jef Vullings onder de bal door en stond daar ineens 4-4 op het scorebord. Tijd voor de boys om er nog maar eens een schepje bovenop te doen. Gijs Creemers besloot zijn missertje van de eerste helft met een heerlijke diagonale pegel in de kruising weg te poetsen (5-4), waarna Jos Hendrix de 6-4 tegen de touwen duwde. Het slotakkoord was echter van onze Vense koekenbakker. Een wat makkelijk gegeven penalty werd resoluut door hem opgeëist en hoewel niet echt loepzuiver ingeschoten, bracht Koek toch de 7-4 op de borden en liet hij iedereen zijn spreekwoordelijke wafel houden.
Binnenkort begint ook een mini competitie voor de boys en ook dan zijn de Frites Boys weer een van de tegenstanders. De boys zijn in ieder geval op weg om hun eerste schaal in het bestaan op te gaan halen. Als ze zo blijven voetballen als nu, dan is de koek nog lang niet op.

 

Wedstrijden tweede helft 2015

Vense Boys binden ook Stormvogels aan zegekar

De Vense Boys beleven een sterke periode. Afgelopen zaterdag stond op een zwaar en nat Vense Boys veld (in regionale media inmiddels omgedoopt tot Sportpark De Uitkomst) de wedstrijd tegen de Stormvogels uit Siebengewald op het programma. Geen makkelijke tegenstander, maar in de vorm waar de boys momenteel steken ook geen onoverkomelijk probleem. En dat bleek. Want na een stroef begin schoten de boys uiteindelijk vier ballen tegen de touwen en zetten de Stormvogels daar welgeteld 1 treffer tegenover. Met 4-1 werd de wedstrijd dus binnengesleept, een meer dan verdiende overwinning.
 
De Vense Boys hadden afgelopen zaterdag niet te klagen over personele bezetting. Met 15 spelers was de opkomst goed te noemen en zelfs Willy Dirks werd vlak voor aanvang op het veld gesignaleerd. Hij deed op ludieke wijze de aftrap en blijkt nog steeds over een fluwelen traptechniek te bezitten. Daarna werd de wedstrijd in gang gezet door scheidsrechter Lex Flisijn. Een afwachtend Stormvogels en een rustig rondspelend Vense Boys waren de kenmerken van de eerste minuten. Maar toen vonden de boys het welletjes. Als druistige hengsten werd ten aanval getrokken en werden de eerste scheuren in het Stormvogels bastion zichtbaar. Mooie kansen waren er voor Kai Bicentini, Roy Smits en Michel Buitendijk, maar die werden in eerste instantie nog om zeep geholpen. Totdat Michel Buitendijk een afgeslagen aanval via Roy Smits voor de voeten kreeg en de bal onberispelijk langs de Siebengewaldse doelman knalde: 1-0.
 
Op het middenveld speelde Jeroen Thoonen ondanks het prille vaderschap verdienstelijk (al had hij wat last van het gladde veld) en op de flanken lieten Bas Kroon, Robert Kersten en Simon Derksen zich zien. In het centrum hielden Gerwin Sluiters en Jos Hendrix de deur gesloten. Tenminste, op een corner van Stormvogels na. Daarbij werd een toch niet kleine speler over het hoofd gezien en hij mocht achter het standbeen langs de 1-1 inschieten. 

Tijd voor Ali Tanane, Kevin Veekens en Jef Vullings om zich om te kleden en voor Eddie van der Wereld om de geblesseerde Simon Derksen te vervangen. Een paar mooie kansen volgden voor de boys. En terwijl in de kleedkamer de veters werden gestrikt, schoten de boys snel twee treffers tegen de touwen. De 2-1 was wel uiterst curieus overigens. Een corner van Kai Bicentini werd door de keeper achter gekeken. Althans, dat dacht hij. De bal dwarrelde tegen de paal, kreeg daar een geweldige curve van en plofte zo bovenin het net. En niet veel later was het 3-1 voor de boys. Eddie van der Wereld werd op rechts weggestuurd, ontdeed zich van twee verdedigers en legde de bal voor de voeten van Stefan Arts die de 3-1 tegen de touwen schoot. Protesten wegens vermeend buitenspel werden weggewoven door de scheidsrechter en dat bleek achteraf terecht toen op Facebook een foto van de treffer op dook. En toen was het theetijd.

Na die fysieke opwarming stond nog een saaie tweede helft op het programma. Stormvogels beperkte zich tot countervoetbal, maar Leon Weijers kreeg hoegenaamd niets te doen. De boys kregen nog wat aardige kansen, maar ook die werden niet benut. Op 1 na dan. Een afstandsschot van een meter of 25 van de voet van Jef Vullings draaide met een stuit onder de keeper door: 4-1. Een houdbare bal, waarbij Vullings overigens dacht de winnende treffer gemaakt te hebben. En dat is natuurlijk logisch als je je aan het omkleden bent terwijl de 2 en 3-1 worden gemaakt… Van de einduitslag stond de Vense aanvoerder dan ook eventjes te kijken.

Op zaterdag 24 oktober spelen de boys uit tegen De Morgenzon. En dat is dan ook wel een echt potje, want de afgelopen 3 jaren werden er bij Morgenzon geen punten gepakt. 

 

Vense Boys met wonderschone
doelpunten geflatteerd langs BVC12

Na de moeizame thuisoverwinning vorige week tegen Inter HA (3-2, doelpunten Kevin Veekens, Jeroen Thoonen en Thijn Fransman), daar stonden de boys afgelopen zaterdag 10 oktober in het veld in en tegen BVC 12 uit Beek. Een tegenstander waartegen in het verleden wisselende resultaten werden geboekt. En ook dit keer was het geen eenvoudige wedstrijd. Waar BVC 12 vooral na rust grossierde in het missen van kansen (beter gezegd: waar Stefan Arts een wereldwedstrijd keepte), daar waren de boys zeer effectief. Met twee wonderschone goals van Simon Derksen en twee van aanwinst Kai Bicentini gingen de boys met een 1-4 overwinning aan de haal. En gezien de wedstrijd mag dat op zijn minst geflatteerd genoemd worden.
 
Onder een heerlijk herfstzonnetje werd door de boys niet de mooiste wedstrijd van het seizoen op de mat gelegd. In balbezit was het vaak onrustig en omdat ook de tegenstander niet een hoogstaand niveau haalde, was de wedstrijd eerder vermakelijk door de vele fouten, dan door het verzorgde voetbal. Al snel kregen de boys een mooie kans toen Eddie van der Wereld een te korte terugspeelbal langs de keeper kon tikken. Hij kon vanuit een moeilijke hoek de bal niet in het doel krijgen en ook de voorzet werd niet tot doelpunt gepromoveerd. Spaarzame tegenstoten van BVC 12 zetten Stefan Arts aan het werk en die hield zijn doel keurig schoon. De 0-1 voor de boys kwam wat uit de lucht vallen, maar ontstond wel na een prachtige combinatie. Ali Tanane speelde de bal in op Van der Wereld, die legde terug op Tanane, die Kevin Veekens de diepte in stuurde. Veekens speelde een verdediger en de keeper uit om Kai Bicentini een intikkertje te gunnen.
 
Niet veel later kregen de boys nog wat aardige kansen op 0-2, maar het doelpunt viel aan de andere kant. Gerommel in de defensie zorgde dat de bal niet uit het doelgebied kwam, waarna hij hard en onhoudbaar werd ingeschoten door BVC 12: 1-1. En dat was ook de theestand.
 
Na de rust kregen de boys een spervuur van kansen te verwerken. Het centrale gelegenheidsduo Bart v.d. Broek en Geert-Jan Winnen had wat tijd nodig om aan elkaar te wennen en ook Emile Koppes en Ali Tanane zochten even naar hun posities. Gelukkig had Stefan Arts een superdag in het Vense doel. Maar liefst vier keer wist hij een 1 op 1 situatie te winnen en ook bij schoten liet hij zien in topvorm te verkeren. En zoals altijd: als het doelpunt niet valt aan de ene kant, dan valt hij aan de andere. Tanane zette Michel Buitendijk aan het werk, die bediende Eddie van der Wereld op links waarna die zijn tegenstander poortte en op het doel af kon gaan. Hij legde terug op Kai Bicentini die de bal stillegde en een vuurpijl afvuurde die het net deed schroeien: 1-2. De wedstrijd op zijn kop, maar wel een lekkere voorsprong.
 
En toen brak het Simon ‘Koek’ Derksen kwartiertje aan. Eerst kopte hij op weergaloze wijze een voorzet van Sander Giesbers onhoudbaar tegen de touwen: 1-3. En niet veel later kwam hij op weer een voorzet van Giesbers tot een ongelooflijke zweefduik waarbij de bal snoeihard koppend richting het BVC 12 doel ging. De doelman stond per ongeluk in de weg en kon daarmee ternauwernood het doelpunt van het jaar voorkomen. Die doelman kreeg vlak daarna van Derksen echter een onvervalst koekje van eigen deeg. Een lange bal werd door Van der Wereld met de heup klaargelegd voor Derksen die buitenkant rechts de bal met een prachtige curve in de kruising zwaaide: 1-4. 
 
Daarmee was de wedstrijd gespeeld. BVC 12 zag het niet meer zitten en de boys, inmiddels tot 10 man gereduceerd, geloofden het verder wel. Drie punten in de tas en op naar de volgende wedstrijd. Dat zal zaterdag 17 oktober thuis tegen Stormvogels zijn. De aftrap is om 16 uur en publiek is natuurlijk weer van harte welkom!
 

Vense Boys halen uit tegen Siol
Na een nederlaag in het oefenpotje tegen Achates 5 en een verdienstelijk 2-2 gelijkspel in en tegen Heijen, stonden de boys afgelopen zaterdag onverwacht op de eigen grasmat voor de wedstrijd tegen de veteranen van Siol. Onverwacht, omdat geplande tegenstander 't Cafeetje een dubbele boeking had staan en die wedstrijd niet door kon gaan.

Gelukkig waren de veteranen van Siol zo sympathiek om de tocht naar 't Ven te aanvaarden en na de overhandiging van het Vense Boys vaantje ging de wedstrijd van start. Bij Siol had men duidelijk moeite om in de positie te spelen, waardoor sommige spelers op niet altijd even handige momenten ten aanval trokken. En dat is koren op de molen van de Vense Boys, altijd levensgevaarlijk in de omschakeling.

Het duurde dan ook niet lang of de eerste aanvalsgolven op het Siol doel kregen gestalte. De boys, met centraal in de verdediging Michel Buitendijk en Jef Vullings en op het middenveld spelend met Sander Giesbers, Jeroen Thoonen en Geert-Jan Winnen, kregen voetballend vat op Siol en brachten de aanval keer op keer in stelling. Daar kregen Bart v.d. Broek, Eddie van der Wereld en Thijn Fransman een flink aantal bruikbare ballen. En waar Bart v.d. Broek en Eddie van der Wereld er niet in slaagden doel te treffen, daar schoot Fransman zijn eerste officiele doelpunten voor de Vense Boys tegen de touwen. Een loepzuivere hattrick in een kwartiertje tijd, maar Fransman was wel zo sympathiek om de wedstrijdbal niet mee naar huis te nemen, zodat er gewoon verder gevoetbald kon worden.

Op slag van rust zette Eddie van der Wereld de boys nog op 4-0 nadat hij door Fransman alleen voor de keeper was gezet en hij die beheerst omspeelde. En daarmee was het tijd voor thee en een paar wissels. Zo kwamen Ali Tannane, Eva v.d. Bosch en loopwonder Jos Hendrix in de ploeg voor Michel Buitendijk, Bart v.d. Broek en Thijn Fransman.

De eerste tien minuten van de tweede helft was het even wennen aan de nieuwe posities, maar daarna kregen de boys de smaak weer te pakken. Vooral Jos Hendrix liet zien over vier longen te beschikken en hij dook keer op keer de gaten in die door Siol werden getrokken. Een 1-2 tje met Eddie van der Wereld bracht Hendrix oog in oog met de Siol doelman, die de bal waarschijnlijk alleen maar gehoord heeft: 5-0. Siol probeerde het nog wel, maar Ali Tannane, toch niet meer de jongste, sprintte dat het een lust was en ook Bas Kroon had zijn tegenstander in zijn zak (en soms tegen zijn scheenbeen). Doelman Leon Weijers kon dankzij het sterke spel een halve snipperdag opnemen en voorin bleef de doelpuntenmachine produceren.

Eerst was het Eva v.d. Bosch die vanaf links Eddie van der Wereld in stelling bracht. Hij tekende met een droge knal in de linkerbenedenhoek voor de 6-0, waarna bij een mooie aanval Jos Hendrix Eddie van der Wereld alleen voor de doelman zette. Die tikte de bal op de inlopende Jeroen Thoonen, die daarmee ook zijn doelpuntje meepikte.

Het slotwoord was echter aan Eva v.d. Bosch. Op links pikte Van der Wereld een te korte terugspeelbal op, speelde de keeper uit en bracht V.d. Bosch in stelling. Die prikte haar eerste Vense Boys doelpunt tegen de touwen: 8-0. Een mooie middag tegen een zeer sportieve tegenstander kwam daarmee ten einde. Zaterdag 3 oktober komt Inter HA naar 't Ven. Om 16 uur wordt afgetrapt.

 

Vense Boys luisteren afscheid Arno Arts bij Milsbeek op
De tweede wedstrijd na de zomerstop stond voor de Vense Boys in het teken van het afscheid van Arno Arts bij Milsbeek. Arts, inmiddels techniektrainer bij Willem II en hoofdtrainer bij JVC Cuijk, heeft geen tijd meer om een balletje te trappen op de velden in Milsbeek. En de Vense Boys werden door hun Milsbeekse voetbalcollega’s gevraagd om een afscheidswedstrijd en barbecue te komen doen op zaterdag 5 september. En dat werd een prachtige happening. Op het hoofdveld van Milsbeek stonden twee sportieve teams aan de aftrap, waarbij het vanaf het begin kansen regende. De grootste was in de openingsfase voor Roy Smits, die samen met Stefan Arts op de Milsbeekse doelman af mocht gaan, maar daarbij een soort van halve terugspeelbal produceerde. 

Een wedstrijdfase volgde waarbij Milsbeek het beste van het spel had. Arts, nog steeds aanjager van de ploeg, was overal aanspeelbaar en zette de lijnen uit, waardoor dreigende aanvallen op Leon Weijers af rolden. En met mooi voetbal bracht Milsbeek al snel 2-0 op het scorebord. Waarbij vooral de tweede treffer schoonheid had. Leon Weijers zweefde naar de bovenhoek waar hij de bal verwachtte, maar Harm Vullings deed juist een poging de bal nog over het doel te koppen. Dit lukte niet, maar de kopbal in de eigen kruising mocht er ook zijn. Tijd voor de boys om gas te geven.

En dat lukte. Prachtig combinatievoetbal zorgde voor een fase waarin de boys de bovenliggende partij was. Een mooie aanval kwam bij Jos Hendrix terecht en die schoot de bal zo hard in het doel, dat het haar van de Milsbeekse doelman schroeiplekken op liep. De mooiste goal van de boys kwam echter van de schoen van Geert-Jan Winnen. Een lange bal over rechts kwam bij Stefan Arts terecht, die op zijn beurt de bal over de hele het strafschopgebied in deponeerde. Daar liep Winnen die op subtiele wijze zijn linkerschoen tegen de bal zetten en zeer beheerst in de lange hoek liet verdwijnen. Een beauty die de 2-2 meer dan waard was.

Na de thee en een aantal wissels, schoten de boys als raketten uit de startblokken. Een geraffineerde aanval kwam op het puntje van het strafschopgebied bij Eddie van der Wereld terecht, die kon alleen op de doelman af en met een lobje verschalkte hij de doelman: 2-3. Tijd om gas terug te nemen, het was tenslotte een afscheidswedstrijd. Tenminste, zo leek het te gaan. Want de boys gingen door met aanvallen, kwamen keer op keer alleen voor de doelman terecht, maar schoten ballen op, over of naast het doel of tegen de keeper aan. In de tussentijd nam Arts de 3-3 voor zijn rekening en scoorden Milsbeek nog twee prachtige treffers: 5-3.

En omdat de boys door gingen met opzichtig kansen missen, werd in het veld hardop gevraagd of de boys dit express deden in verband met het afscheid van Arno Arts. Het werkelijke antwoord hebben de boys maar in het midden gelaten. Het was goed zo en daarmee kwam ook het laatste fluitsignaal. Met daarna een gezellig afscheid, speeches, cadeaus en zeer gezellige live muziek. De Vense Boys waren trots dat ze het afscheid bij mochten wonen en tot in de latere uurtjes was er gezelligheid in de Milsbeekse kantine. Daarbij liep een poging om Arts te strikken voor de Vense Boys helaas op niets uit. De slimmerd dronk alleen cola en was dus nuchter genoeg om het aanbod uit ’t Ven af te slaan. En dat is misschien maar goed ook.

 

Vense Boys trapt tweede seizoenshelft af
met 4-3 winst op Achates ‘dames’

De boys zijn vorige week vrijdag weer losgelaten in de wei. De inmiddels ‘bijna’ traditionele wedstrijd tegen de dames van Achates, gevolgd door een barbecue, stond op het programma. Heerlijk weer, gezellig sfeertje en ook nog een aantal supporters langs de kant. Een wedstrijd waarbij de dames met een aantal erg op heren lijkende personen speelden en dat kwam het evenwicht in de wedstrijd ten goede. Na een bliksemstart van de boys en een spervuur aan aanvallen stond het na 20 minuten 2-0 voor de thuisclub. Twee keer was het Kevin Veekens die goed voorbereidend werk van een gastspeler goed afrondde.

En nadat een Achates JP man/vrouw voor de 2-1 zorgde was het direct vanaf de aftrap vanaf de middenlijn een pegel over de Achates keepster heen die voor 3-1 zorgde. Zo’n mooi doelpunt dat we de maker niet noemen. Hij mocht eens weggekocht worden zo vlak voor de transferdeadline! Toch gaven de Achates dames niet op en het was Marieke Janssen die voor 3-2 zorgde en na rust de Achates JP man/vrouw die de gelijkmaker produceerde. En toen was het mooi geweest. Een heus beleg van Achates volgde, waarbij Bram Geurts de winnende voor zijn rekening nam. Al had Bart Cobussen, teruggekeerd op het oude nest, de score nog wat kunnen opschroeven. Hij deed het echter slim door niet direct zijn eerste wedstrijd tot het hoogtepunt van het jaar te maken. En ondanks dat de scheidsrechter 15 minuten blessuretijd bij telde om de gelijkmaker af te dwingen, viel deze niet. Wat wel viel: gezelligheid, een biertje en een lekker stukje BBQ na afloop bij De Klok. Volgend jaar maar weer doen, zo’n topper tegen de dames van Achates!

 

Wedstrijden eerste helft 2015

 

Onnodig gelijkspel en nederlaag Vense Boys

Uit de afgelopen twee duels wisten de Vense Boys slechts 1 puntje te peuren. Eerst werd thuis tegen het sterke Morgenzon met 4-4 gelijkgespeeld, vervolgens kregen de boys in eigen huis klop van Heijen, dat met 1-3 effectiever in de afronding bleek. Hoog tijd dus voor een overwinning in een van de komende duels.

Tegen Morgenzon hadden de boys mogelijkheden genoeg om de overwinning binnen te slepen. Goals van Stefan Arts, Bram Geurts, Bart van den Broek en Michel Buitendijk hielden de boys in het zadel, maar verdedigend vielen er de nodige steekjes en daarmee tegentreffers. Met 4-4 hadden beide ploegen uiteindelijk vrede en werden de punten gedeeld.
Anders was het afgelopen zaterdag tegen Heijen. Die ploeg speelt verzorgd voetbal en na een aftastend begin kwamen de kansen voor beide ploegen vanzelf. Geert-Jan Winnen kreeg een behoorlijke mogelijkheid, waarna Eddie van der Wereld oog-in-oog met de doelman faalde. Niet lang daarna ging keeper Simon Derksen in de fout en nam Heijen enigszins fortuinlijk de leiding: 0-1. Het sein voor de boys om het tempo omhoog te gooien. En ook kwamen er voldoende kansen. Jhonny Kamps zette een aanval op en stuurde wederom Eddie van der Wereld alleen op de doelman af. Hij had echter zijn vizier verre van scherp staan want ook deze uitgelezen mogelijkheid om de gelijkmaker ging verloren. En wie niet scoort, die krijgt de doelpunten tegen. En weer kwam Heijen te makkelijk aan een doelpunt. Een voorzet van rechts kon ongehinderd ingekopt worden en daarmee werd het 0-2. Tevens de ruststand.

In de tweede helft gooiden Gerwin Sluiters, Hein Peeters, Henk ten Haaf, Jeroen Thoonen, Sander Giesbers, Jhonny Kamps en de anderen er nog een schepje bovenop. Kansen genoeg met een pegel van Sander Giesbers op de lat, een kopbal van Bart v.d. Broek en een paar mooie kansen voor Geert-Jan Winnen. De bal wilde er niet in en in de counter werd het zelfs 0-3. Een ziedend schot van Hein Peeters zorgde nog voor de 1-3, de nederlaag bleek onvermijdelijk. Gelukkig is er zaterdag een nieuwe kans tegen Milsbeek. Om 16.00 uur wordt er afgetrapt, dus wie snel is kan nog net de wedstrijd gaan bekijken!

 

Zevenklapper Vense Boys in Volkel

De Vense Boys hebben de overwinningsdraad weer opgepakt. Op de Vliegbasis in Volkel werd afgelopen zaterdag met scherp geschoten. Niet door militairen, maar door de Vense Boys. En toen de kruitdampen waren opgetrokken, stond er een 0-7 eindstand op het scorebord. En met ietsje meer doeltreffendheid hadden de dubbele cijfers er zeker ingezeten.

Voor een keertje speelden de boys zaterdag niet in het beproefde 4-3-3 systeem, maar in de 4-4-2 variant. En daar konden ze op de vliegbasis geen chocola van bakken. Geen doorschuivende verdediger van Volkel, wat resulteerde in een man meer op het Vense middenveld met razendsnel opkomende middenvelders langs de kanten. In de eerste helft profiteerden Sander Giesbers en Giel Loeffen optimaal van de geboden ruimte, in de tweede helft deed Gijs ten Haaf meer dienst als veredelde rechtsbuiten, dan als rechtshalf. Daardoor stond het regelmatig 4-2-4 en onder die druk bezweek de verdediging van Volkel keer op keer.

De boys combineerden vanaf de aftrap dan ook met gemak door de Volkelse verdediging en de kansen regen zich aaneen. In eerste instantie lukten het de voorwaartsen Stefan Arts en Eddie van der Wereld nog niet in doeltreffend te worden, maar omdat Jef Vullings, Jeroen Thoonen en de inschuivende Hein Peeters de druk nog eens verhoogden, konden treffers niet uitblijven. En zo geschiedde het ook. De eerste treffer verdiende nog niet de schoonheidsprijs. Een corner kwam voor de voeten van Eddie van der Wereld terecht, die de bal via de hak van een tegenstander met een boogje gelukkigerwijs in de bovenhoek deed verdwijnen. De tweede goal was een stuk mooier. Op de middenlijn ontving Stefan Arts de bal van Giel Loeffen, waarna hij Eddie van der Wereld langs de linkerkant wegstuurde. Die stoomde op naar vijandelijk doel om de bal met een boog op het hoofd van de doorgelopen Arts te deponeren. Een loepzuivere kopbal in de hoek zorgde voor de 0-2. Niet veel later combineerde de boys via Robert Kersten, Jef Vullings, Jeroen Thoonen en Hein Peeters naar hartelust door de Volkelse verdediging waarbij Hein Peeters met een ziedend schot de ruststand op 0-3 bracht.

Na de onderbreking kwamen Ali Tanane, Henk en Gijs ten Haaf in de ploeg en hadden de boys nog minder te vrezen van de tegenstanders. Die vertoonden geen enkele bereidheid voor elkaar te werken en de gaten in de verdediging werden groter en groter. En het was met name aan de doelman van Volkel te danken dat een echte monsterscore uit bleef. Toch moest het telraam er bijna bij gepakt worden. Achterin hadden Harald Ehren, Jos Hendrix, Hein Peeters en Ali Tanane geen kind aan hun tegenstander en doelman Simon Derksen had slechts sporadisch wat te doen. Daarmee voor het eerst in zijn loopbaan de 0 houdend. Achtereenvolgens Stefan Arts, Gijs ten Haaf, Giel Loeffen en weer Gijs ten Haaf zorgden voor de 0-7 eindstand. Stuk voor stuk mooi uitgespeelde aanvallen, prachtige solo’s en spetterende pegels. Een mooi resultaat voor de boys dus. Daar kon zelfs het nu en dan curieuze optreden van de scheidsrechter geen stokje voor steken…

Zaterdag 16 mei spelen de boys thuis tegen Morgenzon om 16.00 uur, op 23 mei om 16 uur wordt Heijen ontvangen. Natuurlijk is publiek ook dan weer van harte welkom!

 

Vense Boys en Achates herdenken
Brain Lamers tijdens onderlinge wedstrijd

De wereld stond even stil op woensdag 15 april toen het bericht van het plotselinge overlijden van Brain Lamers tot ons kwam. Zo onwerkelijk dat Brain, het nieuwste lid van de Vense Boys, speler van Achates 1 en vooral familie en vriend van velen, er niet meer is… De wedstrijd van de zaterdag erop tegen Inter HA, werd direct afgelast en de wedstrijd tegen de veteranen van Achates van zaterdag 25 april werd aangegrepen om Brain gezamenlijk te herdenken. En dus stonden spelers en begeleiders om 17 uur op het veld van Achates rond de middenstip om tijdens een indrukwekkende en emotionele minuut stilte de laatste eer aan Brain te bewijzen. En, nog indrukwekkender: met Brains moeder, Dorita, als stille getuige langs de zijlijn. Daarna werd, allen spelend met rouwband, de wedstrijd afgetrapt.

De Vense Boys, met één van Brains beste vrienden Bram Geurts als gelegenheidsaanvoerder, hadden tijdens de wedstrijd grote moeite om het spel te maken. Veel balverlies en lange ballen, weinig opbouw en slechts sporadisch kansen creërend. De boys moesten het in de eerste helft vooral van persoonlijke fouten in de verdediging van Achates hebben om tot grote kansen te komen. Omdat het vizier van onder andere Stefan Arts, Geert-Jan Winnen en Bart v.d. Broek niet op scherp stond en ook schoten uit de tweede lijn van Bram Geurts, Jeroen Thoonen en Jef Vullings hun doel misten, bleef de nul aan de kant van de boys op het scorebord staan. Aan de kant van Achates niet overigens. Twee onachtzaamheden in de defensie werden afgestraft. Eerst sloot de verdediging niet goed aan en werd de 1-0 binnen getikt en even later werd een afstandsschot door Lex Flisijn van richting veranderd, waardoor Leon Weijers niets anders kon dan de bal uit het net vissen. Een 2-0 ruststand derhalve.

Die rust kwam met een knuffel van Bram Geurts voor Brians moeder Dorita, die op die manier nog eens veel sterkte werd gewenst bij het verwerken van het grote verlies. 

Na de thee kwamen Simon Derksen, Eddie van der Wereld en Jos Hendrix in de ploeg voor Gerwin Sluiters, Emile Koppes en pechvogel Lex Flisijn, die zijn middenvoetsbeentje gebroken bleek te hebben. En even leek de spanning terug in de wedstrijd toen Eddie van der Wereld een afgeslagen corner van Jos Hendrix beheerst binnenschoot en niet lang daarna kreeg Bart v.d. Broek een dot van een kans om de Vense Boys langzij te schieten, maar hij schoot te gehaast naast het Achates doel. Een rappe counter van Achates leidde tot de 3-1, waarna Jeroen Thoonen een corner van Jos Hendrix prachtig binnen kopte en de achterstand tot 3-2 verkleinde. En even later was het Henk ten Haaf, duidelijk spelend in de verkeerde kleuren, die een bal van de lijn van Achates kopte en werd een knap schot van Bram Geurts maar ternauwernood onschadelijk gemaakt. De gelijkmaker hing in de lucht, maar het laatste woord was aan Achates. Waar de boys naar voren liepen om de gelijkmaker te forceren, daar counterde Achates naar een geflatteerde 4-2 overwinning. Maar daar had iedereen het na afloop nauwelijks over. Het eerbetoon aan Brain Lamers, na twee vreemde en onwerkelijke weken, was voor velen het belangrijkste onderdeel dat zaterdag op het voetbalprogramma stond. We zullen Brain als mens en voetballer bij de Vense Boys missen.


Zaterdag 2 mei spelen de boys een uitwedstrijd tegen UBV Horst, de week erop, zaterdag 9 mei, wordt uit gespeeld tegen Vliegbasis Volkel.

 

Koekje van eigen deeg voor Groesbeekse Boys
De Vense Boys beleven mooie weken. Nadat vorige week Orion aan de zegekar werd gebonden, daar schoten de boys afgelopen zaterdag met scherp tegen de Groesbeekse Boys. Toegegeven: het spel was niet echt om over naar huis te schrijven en de eindstand was met 4-0 geflatteerd, de boys staan door deze overwinning 'stijf' in het linkerrijtje van de denkbeeldige ranglijst.
Waar Groesbeekse Boys het tikkende voetbal beduidend beter onder controle had dan de boys, daar waren deze wedstrijd, in tegenstelling tot de wedstrijd tegen Orion, slechts een handjevol kansen genoeg voor de boys om het net 4 keer te laten bollen. En doelpunten zijn nou eenmaal de smakelijke krenten in de voetbalkoek!

Nadat de boys, met een sterk keepende Leon Weijers op doel, de gezapige eerste 20 minuten waren doorgekomen, daar stonden de boys plotsklaps op voorsprong. Eerst liet Bram Geurts een mooie aanval via Jeroen Thoonen en Stefan Arts nog onbekroond, niet veel later profiteerde Geert-Jan Winnen van een flipperkastbal die hem zomaar oog in oog met de Groesbeekse doelman bracht. Winnen bleef rustig en schoot beheerst de 1-0 tegen de touwen.

Die stand stond aan het begin van de tweede helft, waar Ali Tanane, Stefan Arts, Gerwin Sluiters, Bas Kroon en Bram Geurts  plaats maakten voor Harald Ehren, Lex Flisijn, Simon Derksen, Eddie van der Wereld en Vense Boys enige voetbal international Thomas Kersten. Niet dat het spel daar veel beter van werd overigens. De boys stonden een flinke tijd onder druk en het was dat Weijers een puike pot keepte, anders waren er zeker treffers in het nadeel van de boys ingevlogen. Zo'n 20 minuten in de tweede helft konden de boys een razendsnelle counter opzetten. Via Jef Vullings en Jeroen Thoonen kwam de bal bij de rechterteen van Lex Flisijn die Eddie van der Wereld alleen op de doelman afstuurde. Die lepelde de bal van een meter of 30 over de ver voor zijn doel staande keeper heen en bracht de boys op 2-0. 

En toen niet veel later Lex Flisijn zijn (onnodige) vete met de doelman in zijn voordeel besliste door hem op mooie wijze uit te spelen (3-0) was het pleit beslecht. Drie punten in de tas. Daarmee was de koek echter nog niet op. Want vlak voor tijd mocht Simon Derksen in zijn eentje opstomen naar het vijandelijk doel, op weg naar zijn eerste treffer voor de boys. Derksen schoot de bal subtiel en hard langs de verbouwereerde doelman en noteerde daarmee de boys vierde en zijn eerste treffer voor de Vense Boys. Daarna demonstreerde Derksen ook nog even hoe mooi het voetbal bij de Vense Boys is. Want, zonder lariekoek, op zijn juichen zou Louis van Gaal trots geweest zijn.

Zaterdag 18 april spelen de boys de altijd lastige wedstrijd om 14.30 uur uit tegen Inter HA in Zeeland. De week erop, zaterdag 25 april staat de broedertwist met Achates om 16 uur thuis op het programma. Voor, tijdens of na de wedstrijd is iedereen welkom!

 

Vense Boys wint met 3-0 van Orion
Op een mooie zaterdagmiddag in het Paasweekend hebben de Vense Boys een goede overwinning tegen de veteranen van Orion behaald. De uitslag had vele malen hoger uit kunnen vallen wanneer de voorwaartsen van de Boys het vizier iets scherper hadden staan. Aan de andere kant weet keeper Leon Weijers ook weer eens de nul te houden. 

De zeer ervaren Vense Boys verdediging met Ali Tanane, Gerwin Sluiters, Robert Kersten en Harold Ehren weet de Orion aanvallers goed te weren. Een enkele keer balverlies zorgt wel voor wat gevaar, maar de Orion aanvallers gaan niet goed om met de situaties. Het middenveld staat prima met Brain Lamers als spelverdeler en Bas Kroon en Johnny Kamps aan de zijkanten. In de eerste helft zijn er een aantal kleine kansjes voor de Boys, de grootste kans is voor Geert-Jan Winnen. Hij weet de keeper van Orion echter niet te passeren.

In de tweede helft is er een aantal wissels. Zo betreden Jef Vullings, Thijn Fransman en Stefan Arts het strijdtoneel. Deze wissels zorgen voor een beter spelbeeld en uiteindelijk ook voor doelpunten. Stefan Arts ontvangt de bal in de zestien en schiet met zijn linker de bal in de verre hoek. Even later maakt Jef Vullings met een afstandsschot de 2-0. Tussendoor zijn er meer kansen voor de Boys om de score te vergroten. Simon Derksen had riante mogelijkheden om zijn eerste goal voor de Vense Boys te maken, de bal stuitert echter een keer over zijn voet heen en een andere inzet wordt door de keeper gepareerd. Ook Jef Vullings weet een op een met de keeper niet te scoren en Thijn Fransman ramt de bal uit de lucht enkele meters over. Stefan Arts zorgt als gelegenheidsspits met zijn tweede goal van de middag voor de 3-0, hij schiet dit maal met zijn rechter de bal goed in.

Bij de bank, met inmiddels door Bart van den Broek geschilderde stoeltjes, beleeft het aanwezige publiek een gezellige middag. De gemiste kansen zorgen soms voor enigszins komische situaties. Na de slotfase fluit de uitstekend leidende scheidsrechter Toine Peters voor het einde van de wedstrijd. 


Zaterdag 11 april wordt om 16 uur thuis afgetrapt tegen de Groesbeekse Boys. Met een prachtig zonnetje is dat natuurlijk de ideale gelegenheid om de geel-witten weer eens aan het werk te zien!

 

Vense Boys pakt de overwinningsdraad weer op
Na de nederlaag tegen de Frites Boys uit Maashees en de curieuze nederlaag in en tegen Milsbeek (3-2 nederlaag maar de wedstrijd werd vroegtijdig beëindigd omdat de tegenstander een dropping had), rechtten de boys hun ruggen de wedstrijden die volgden. Twee uitwedstrijden stonden op het programma, eerst in Vianen en daarna tegen Stormvogels, dit keer in Afferden. Tegen Vianen werd een redelijk goede pot op de grasmat gelegd en een regelmatige overwinning geboekt. Dankzij een eigen doelpunt en doeltreffend handelen van Sander Giesbers en Jeroen Thoonen werd met 1-3 gewonnen. De week erop werden de Stormvogels getrakteerd op een 1-5 nederlaag. Zonder groots te spelen werden drie punten toegevoegd aan het Vense totaal, waarmee de ploeg stijf in het linkerrijtje is beland.

Tegen het sportieve veteranenteam van Stormvogels speelden de boys afgelopen zaterdag zeker niet hun mooiste wedstrijd van de afgelopen periode. Veel lopen met de bal, lange ballen die niet aankwamen, veel slordige passen en het om zeep helpen van dotten van kansen zorgden voor vermaak aan de kant, maar niet voor complimenten over het vertoonde spel. Toch kwam de Vense overwinning nooit in gevaar. Stormvogels is weliswaar een heel goed spelende ploeg, de leeftijd van de ploeg is net te hoog om de veel jongere Vense ploeg in verlegenheid te brengen. Met jonge honden als Bas Kroon, Jef Vullings, Bram Geurts, Stefan Arts, Jop Loeffen, Kevin Veekens, Jos Hendrix en Simon Derksen staat er een fundament van de boys dat gemiddeld de 23 jaar nog niet haalt… Gelukkig maar dat spelers als Robert Kersten, Leon Weijers, Bart v.d. Broek, Eddie van der Wereld, Roy Smits, Emile Koppes en (in mindere mate) Jeroen Thoonen de leeftijd nog iets opkrikken. En natuurlijk ook heel fijn dat de toekomst van de boys nog jaren gewaarborgd is met deze jonge mannen!

Bij rust keek Stormvogels overigens al tegen een 2-0 achterstand aan. Een mooie actie van Roy Smits werd door hem geniepig voorgezet, waarna een verdediger van Stormvogels op briljante wijze de bal achter de eigen keeper roste. En niet veel later was het al 0-2 toen een goede actie van Bart v.d. Broek en Jeroen Thoonen een intikkertje aan Bram Geurts gaven. Na de thee was het met eventuele aspiraties van Stormvogels op een goed resultaat al snel over. Jeroen Thoonen stuurde Eddie van der Wereld op links weg, die poortte twee keer zijn tegenstander en gaf de bal voor op Bart v.d. Broek die met een uitschuifbeen a la Sjinkie Knegt de bal tegen de touwen drukte: 0-3. Een legio kansen volgde, waarbij er ook legio gemist werden. Totdat Bram Geurts op rechts zijn tegenstander op vernuftige wijze door de benen speelde en diagonaal snoeihard uithaalde: 0-4. Niet veel later deed ook Jef Vullings nog een duit in het zakje. Een corner werd afgeslagen en de afvallende bal werd vol door Vullings op de pantoffel genomen. De bal ging ziedend hard via de paal het doel in en daarmee kwam 0-5 op het bord. Even leek het erop dat Leon Weijers de nul zou gaan houden in deze wedstrijd, maar daar staken de Stormvogels een stokje voor. Een prachtige aanval leidde tot een dito knal en de bal verdween via de paal achter Weijers. En daarmee stond de eindstand op het scorebord: 1-5.

Zaterdag 4 april spelen de boys om 16 uur thuis tegen Orion. De week erop staan de Groesbeekse boys thuis op het menu. Ook om 16 uur. Toeschouwers in groten getale natuurlijk weer van harte welkom!

Winst en eervol verlies Vense Boys
De eerste twee wedstrijden van het seizoen 2015 zijn weer achter de rug voor de Vense Boys. Op 21 februari werd de eerste wedstrijd gespeeld in en tegen de Groesbeekse Boys. In een prachtig nieuw, lichtblauw uittenue werd op het Groesbeekse kunstgras een mooie 1-5 overwinning geboekt. In de tweede wedstrijd werd de strijd aangebonden met De Frites Boys uit Maashees, traditioneel een tegenstander waar een grote nederlaag tegen wordt geleden. Dat was echter anders op 28 februari. In een mooie wedstrijd werd een 4-7 nederlaag geleden en misschien had er zelfs wel iets meer in gezeten.

In Groesbeek bleken de boys flitsend uit de startblokken van het jaar 2015 te zijn gekomen. De carnaval was goed verteerd en, na een wat haperend begin, kwam de Vense machine al snel op stoom. Dat resulteerde in een 1-4 ruststand. Na de thee werd daar nog een treffer aan toegevoegd, zodat een eindstand van 1-5 de boeken in ging. Doelpunten vielen er te noteren van Stefan Arts (2), Geert-Jan Winnen, Roy Smits en Bram Geurts.

Een goed voorteken voor de (nu al) wedstrijd van het jaar tegen de Frites Boys uit Maashees. Na een nederlaag met dubbele cijfers en een zevenklapper vorig jaar, waren de boys dit keer beter bij de les. Met heel behoorlijk voetbal werden de Frites Boys regelmatig teruggedrongen en er groeide hoop in de Vense harten. Helaas kwamen de patatjongens via twee uitvallen op 0-2 en even zakte wat moed in de schoenen. Een heel goede redding van Leon Weijers voorkwam dat debacle en niet veel later tikte Stefan Arts na een mooie Vense aanval de 1-2 achter de twijfelende keeper. En toen Bram Geurts niet veel later een mooie aanval bekroonde met een weergaloos lobje, begon het echt te lopen bij de boys. Dat resulteerde in een uittrap van Leon Weijers, waarbij Stefan Arts voor de tweede keer de doelman uit Maashees verschalkte: 3-2. En dat was ook de ruststand.

Na de thee begonnen de boys wervelend. Een snelle aanval kwam via Eddie van der Wereld voor een leeg doel bij Wessel Koppes, die echter volledig onder de grond werd gestopt door de tegenstander. Een strafschop was het gevolg. Helaas bleek de druk voor Bram Geurts over een op handen zijnde sensatie een tikkeltje te groot en hij schoot de bal tegen de keeper. Daarna knakte er iets bij de boys die een paar hele ongelukkige goals voor hun kiezen kregen. Bij 3-6 werd de rug nog even gerecht en scoorde Bram Geurts de Vense vierde, maar het waren de patatjongens die het laatste woord hadden: 4-7.

Een mooie prestatie van de boys, waar na afloop toch ook lichte teleurstelling merkbaar was. Als... telt niet in voetbal... Zaterdag 7 maart spelen de boys uit tegen Milsbeek. Op zaterdag 14 maart wordt om 16 uur afgetrapt thuis tegen VCA. Toeschouwers zijn ook dan weer van harte welkom.