Historisch café

 

Thema "Bedrijvigheid in Ven-Zelderheide"

Zondag 25 oktober 2015. Om 10.30 uur bent u van harte welkom in gemeenschapshuis De Uitkomst om samen te kijken naar oude foto's van de bedrijven die in Ven-Zelderheide te vinden waren. Het waren er meer dan 40 en we hebben heel veel oude foto's hiervan op de kop getikt, ook de verhalen erbij zijn erg interessant. De entree is gratis, de koffie wordt aangeboden de de Dorpsraad en de zelfgebakken cake wordt u aangeboden door Rob.

 We hebben al diverse thema's besproken tijdens "Het Historisch café"

o.a. de oorlog, het boerenleven, heksen en spoken, de Zelderse Hei. Ook heeft Harrie Arts verschillende oude films van het Ven vertoond.

Vooraf zijn er met diverse ouderen uit ven-Zelerheide gesprekken gehouden over de verschillende onderwerpen. Deze gesprekken zijn op video vastgelegd door Rob Ouwerkerk en werden tijdens de bijeenkomsten getoond.

Ook zijn er inmiddels 2 boekjes uitgegeven: "60 jaar KBO", met foto's van inwoners van 60 jaar en ouder en "Van Rupaan tot Hekkens", geschreven door Henk J. Jaspers. Deze boekjes zijn nog te koop bij gemeenschapshuis "De Uitkomst" of bij Jeanne van Oosterhout (tel. 518027).
Op 6 oktober 2013 heeft Sjaak Kroon het Historisch Café gepresenteerd met als thema: Het Vense dialect. Alle bezoekers kregen een dialectwoordenboekje aangeboden, dit boekje werd samengesteld door Gert Holtermans. Voor het Vense dialect klik hier..>>>