Nieuwsarchief

Zondag 21 december in de kapel van Landgoed Roepaen aanvang 11.30 uur. Harmonie St.Caecilia in samenwerking met projectkoor Con Colore

Harmonie en koor zullen zowel samen als zelfstandig mooie en sfeervolle muziek laten horen, in het licht van kerstmis. Naast kerstmuziek zal er ook sfeervolle muziek, passend in de tijd van het jaar worden uitgevoerd, van klassiek tot modern.  Laura Onderwater zal als solist op klarinet optreden. Laura speelt als voorbereiding op haar D-examen het prachtige 2e deel uit het Klarinetconcert van Philip Sparke.  Met de ouverture Le Mariage aux Lanternes van Jacques Offenbach willen we onze overleden ere-voorzitter Kees Krijnen gedenken.

Na de enthousiaste reacties op de uitvoering tijdens het kerstconcert van vorig jaar zal projectkoor Con Colore  ‘Eternal Christmas’  van Lorenz Maierhofer opnieuw ten gehore brengen. Een bijzondere, hedendaagse compositie waarin de eeuwige boodschap van kerstmis wordt verklankt. Koraalachtig geworteld in het verleden en met moderne stemmenclusters de oneindigheid van de toekomst sfeervol verklinkend.  Boventooneffecten initiëren steeds weer hemels klokkengelui met als boodschap: “Jesus Christ is born!”  Een prachtige compositie die zowel zanger als luisteraar blijft boeien en bij zal blijven.

Kaarten à  €7,-- p.p. inclusief koffie/thee zijn vanaf zaterdag 13 december in de voorverkoop te verkrijgen bij:
Arts Bakkers van Hier, St.Janstraat 21, Ottersum
Supermarkt Weijers, Kleefseweg 97, Ven-Zelderheide
Kaarten ook aan de kassa verkrijgbaar (let op: beperkt aantal zitplaatsen)

Concert leerlingenorkest
Het leerlingenorkest van harmonie St.Caecilia geeft op vrijdag 19 december in zaal ‘De Uitkomst’ haar eigen kerstconcert, aanvang 19.00 uur.

Voor het leerlingenorkest is dit een van de hoogtepunten van het jaar waar naar toe wordt gewerkt. Een drietal jonge muzikanten die vanaf eind augustus in het orkest meespelen, spelen hun eerste concert.

Ook de blokfluitleerlingen onder leiding van Marjan Jakobs zullen laten horen wat ze hebben geleerd. Ze zullen ook samen met het leerlingenorkest spelen.

Elk jaar wordt er tijdens dit kerstconcert aandacht besteed aan een goed doel. De kersttijd is bij uitstek  de tijd om aan onze medemensen te denken die het minder goed hebben dan wij. Het goede doel  wordt door de leerlingen zelf gekozen enzal tijdens het concert worden toegelicht.Er zal dan voor het goede doel  een inzameling worden gehouden hiervoor kunt  u als bezoeker van het concert een geldelijke bijdrage doen.

Het belooft weer een mooi en sfeervol concert te worden waarvoor door onze jonge muzikanten flink is gerepeteerd.
 

De 1e vergadering van de “werkgroep verkeer Ven-Zelderheide”, is inmiddels gehouden op woensdag 26 november 2014 – . Dit heeft veel aandachtspunten opgeleverd. Na de volgende vergadering, te houden op 4 december a.s. in "de Uitkomst" zal er - beknopt - verslag worden gedaan van het besprokene.

Heeft U suggesties, ideeen of aanbevelingen aan de werkgroep, mail dit naar:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De bouwonderneming Siebers uit Kranenburg en de Hommersumer KLEE-groep van ECO-boeren zullen in de toekomst het 65 hectare grote terrein, van de voormalige Nato- en Bundeswehr legersite in Hommersum,  gaan exploiteren.
Wat dit voor de leefbaarheid van Ven-Zelderheide zal betekenen hangt af van de uiteindelijke bestemming. Een combinatie van industrieel en ecologische land/en of tuinbouwactiviteit wordt er voorlopig voorzien.
Klik voor het (Duitse) artikel hierover op de volgende link ...>>>

De Rabobank Land van Cuijk en Maasduinen – afd. Gennep, keert jaarlijks, uit het Fonds maatschappelijke betrokkenheid, een geldbedrag uit aan verenigingen die dit goed kunnen gebruiken. Wij – de stichting BLOV - hebben ons aangemeld met als doel: de aankleding van de Vense huiskamer ( het is nog een beetje kaal, zowel binnen als buiten).Het geldbedrag wat we ontvangen hangt af van het aantal stemmen dat wij voor ons project krijgen van de Rabo-leden. De jaarlijkse ledenvergadering vind plaats op 4 oktober. Lees voor aamelding het gehele artikel klik hier ...>>>

 

De huiskamer is tot stand gekomen met medewerking van:
- Destion Gennep, Gemeente Gennep
- Dorpsraad Ven-Zelderheide, Id-Design B.V.
- Jemo fondsenwerving Venray, De Bruijn Aannemers Groesbeek
- Werkgroep "Dingen – en Dienstenveiling"- Ven-Zelderheide
- Stichting BLOV en werkgroep huiskamer: Ine Heldens, Cor Derks,  Sjaak Roozendaal, Rob Ouwerkerk, Marc Nabuurs, Theo Vullings,  Jeanne van Oosterhout,

Fondsen die financieel het project ondersteunen (in willekeurige volgorde):
- Kerkbestuur “St. Antonius Abt” Ven-Zelderheide;
- Oranjefonds;
- R.C. Oude Armenkantoor;
- Stichting Bevordering Woon –en Leefomgeving Limburg;
- R.C. Maagdenhuis;
- Fonds Sluyterman van Loo;
- Fundatie van de Santheuvel;
- VSB fonds;
- Industriële Kring Land van Cuijk en Noord Limburg;
- Dorpsraad Ven-Zelderheide;
- Skan fonds.