Nieuwsarchief

Zoals u weet organiseert de harmonie al een aantal jaren activiteiten tijdens de Pinksterkermis op het kermis terrein. Ook dit jaar is dat weer het geval. Alleen willen we er dit jaar deels een andere invulling aan geven.

Ven’s buurtfeest zaterdag 23 mei
Na een aantal malen op de zaterdag de BBQ georganiseerd te hebben willen wij dit jaar vanaf 19.00 uur een Ven’s buurtfeest organiseren. Een ongedwongen gezellig buurtfeest voor het hele dorp met vooral een drankje (en wat te "snacken"). Afhankelijk van de weersomstandigheden zal de harmonie zorgen voor een of meerdere partytenten.
Voor de sfeer plaatsen we op het terrein een aantal vuurkorven en zal de muziek verzorgd worden  door de band  “The Good, the bad and the Ugly". De muziek die ze maken omvat American tot Iers , Hollands, Duits en feestmuziek. Driestemmige zangpartijen, Contrabas, accordeon en gitaar. Muziek voor jong en oud, sfeervol gebracht.

Tussendoor houden we een Pubquiz waaraan iedereen in teams van ca. 5 personen kunnen mee doen. Het betreft vragen over van alles en nog wat. Leuk om met vrienden, buurt, vereniging  etc. mee te doen.

Kinderrommelmarkt zondag 24 mei
Op de zondagmiddag van 13.00uur tot 15.00uur organiseren wij op het kermisterrein een kinderrommelmarkt voor de kinderen van de basisschool. Zorg zelf wel voor de te verkopen spullen en ook neem je datgene wat je niet verkoopt weer mee naar huis. Nadere informatie hierover volgt later.

Concert leerlingenorkest maandag 25 mei
Traditiegetrouw speelt het leerlingenorkest o.l.v. Harm Vullings op maandag 2-de pinksterdag op het kermisterrein van 13.00 uur tot 14.00uur.

Natuurlijk staat ook alle dagen de bar op het kermisterrein voor een heerlijk kopje koffie of thee, een lekker pilsje, wijntje of een glaasje fris.

 

Om 12 uur beginnen we met en tweetalige openluchtmis met de pastoors uit
Ven-Zelderheide en Kessel.

Springkussen, schminken, brood bakken en attracties voor kinderen.

Oude ambachten en machines van toen, koffie en gebak, BBQ, muziek, kunst, sieraden, ... voor iedereen.

De vrienden van de historische motoren/machines tonen enkele zeldzame exemplaren uit hun musea.

Als het weer het toelaat, draaid de molen en er word gemalen. Rondleidingen in en om de molen.

Er is deze dag een loterij met 4 hoofdprijzen en bij goed weer gaat tussen 18.00 en 19.00 uur een heteluchtballon met de 4 gelukkige prijswinnaars op deze dag in de buurt van de molen de lucht in.

Het feest wordt met medewerking van bedrijven, vrijwilligers en sponsoren mogelijk gemaakt.

Met name door:

- Buren, vrienden, dorpsgenoten
- Gemeente Gennep
- Euregio rijn-maas-noord
- INTERREG IV A-Programm Deutschland Nederland
- Molenstichting Gennep
- Volksbank an der Niers
- Versmarkt Weijers
- Bakker Arts
- Vullings transport
- Molenvrienden Land van Cuijk e/o
- Jobs4Work
- DSV Deutsche Saatveredlung
- Old basics van Zelder

Kom en feest mee! Gratis toegang.Donderdag 16 jan j.l. hebben een paar vrijwilligers 2 nieuwe lichtmasten geplaatst bij de ijsbaan achter de uitkomst, dankzij de hulp van kraanverhuurbedrijf Jenniskens en machinist Hans Schouten werd de klus zo geklaard. Voor meer foto's klik hier...>>>

 

Zondag 7 april a.s. presenteert harmonie St. Caecilia zich op een speciale wijze in gemeenschapshuis De Uitkomst in Ven-Zelderheide. Om 11.30 beginnen de leerlingen zowel jong als oud met het laten horen van datgene wat ze tijdens de muzieklessen hebben geleerd. Ook eventuele nieuwe leerlingen die met blokfluit les zijn begonnen treden deze morgen voor het eerst op. De harmonie organiseert deze speciale muzikale presentatie om de harmonie muziek te promoten en wil graag oud muzikanten en muzikanten die reeds een instrument bespelen, maar nog niet de stap gemaakt hebben om bij een muziekvereniging te gaan en zeker ook nieuwe potentiele muzikanten uitnodigen om hierbij aanwezig te zijn. De harmonie heeft zeer goede ervaringen met het opleiden van jeugdige muzikanten, maar ook met ouderen, die ook nog deze muzikale stap willen maken. Het leerlingenorkest waarin zowel jeugdige als oudere muzikanten in meespelen is een zeer goede opstap naar het harmonie orkest. De naam jeugdorkest past ook niet in ons opleidingstraject, maar het is een leerlingenorkest.

In het programma zal zowel het leerlingenorkest als het harmonieorkest een aantal nummers ten gehore brengen en sluiten beide het geheel af met de uitvoering van een aantal gezamenlijke nummers, die speciaal voor deze dag zijn ingestudeerd. Het programma zal omstreeks 13.30 uur afgelopen zijn.

De reguliere voorspeelavond van onze leerlingen komt met deze dag dit jaar te vervallen, dus wij willen dan ook graag alle ouders, opa’s en oma’s, broers en zussen, partners en verder familie van alle muzikanten graag verwelkomen. Zeker ook willen wij alle andere belangstellenden uitnodigen. Maak eens kennis met de harmonie op een wijze zoals dit is tijdens concerten, misschien denkt u dan, dat zou ik er wel eens bij willen doen.

Wij zien jullie graag op zondag 7 april om 11.30 uur in de Uitkomst.

Het op zondag 11 september 2011 gehouden grensoverschrijdende "Niers_Treff" met en tussen Kessel (D) en Ven-Zelderheide (NL) is een doorslaand succes geworden.

Voor verslag en foto's klik hier ..>>>

Subcategorieën