Voor het informatieboekje van de Seniorenvereniging Ven-Zelderheide klikt u hier ...>>>

 

Op zaterdag 10 maart a.s. zullen wij een bezoek brengen aan machine fabriek Wientjes in Milsbeek

Wientjes is van oudsher een bedrijf opgericht in Ven-Zelderheide. Bij grote belangstelling zal de groep in tweeën gesplitst worden. De eerste groep wordt dan verwacht van 14:00 uur tot 15:30 uur, de tweede groep zal dan van 15:30 tot 17:00 uur verwacht worden. U kunt deelnemen door bijgevoegde strook in te vullen en deze a.u.b. in de bus van de secretaris Vensestraat 2 deponeren uiterlijk voor 7 maart. Aan de hand van het aantal opgaves zal de indeling van de groepen volgen. Voor bijgevoegde strook klikt u hier >>>


Groot Kienenfestijn voor SamenLoop voor Hoop

Woensdag, 18 april 2018 – Zaal de Pub - St. Janstraat - Ottersum - Aanvang 14.00 uur (zaal open vanaf 13.30 uur) - Iedereen (leden én niet-leden) is van harte welkom!

Gennep – Heijen – Milsbeek – Ottersum en Seniorenvereniging Ven-Zelderheide
Samen organiseren we een groot kienfestijn. De opbrengst komt geheel ten goede aan de SamenLoop voor Hoop. Er zijn deze middag prachtige prijzen te winnen. Samen hebben we dit keer extra diep in de buidel getast! Dus mis dit niet!

Kienkaarten € 5,00 per stuk. Hiermee kan de hele middag gekiend worden. Vervoer op eigen gelegenheid. Tip: reserveer de Wensbus (tel. 06-14 70 64 05 – e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Graag tijdig aanwezig zijn.

Op zaterdag 16 en zondag 17 juni 2018 wordt op de Groes de tweede Gennepse SamenLoop voor Hoop georganiseerd. SamenLoop voor Hoop is een 24 uurs evenement waarbij teams wandelen om geld op te halen voor kankeronderzoek. Hieraan zullen alle kerkdorpen van de gemeente Gennep deelnemen. Ook de KBO gaat een grote groep wandelaars op de been brengen. Hierover ontvangt u in de nieuwsbrief van april verdere informatie.


Seniorenvereniging Ven-Zelderheide kijkt terug op een mooi jubileumjaar

Het jaar 2017 was een zeer mooi jaar voor de vereniging en we blikken graag even terug op de diverse activiteiten. Het hoogtepunt was natuurlijk het gouden jubileumfeest, wat we gevierd hebben op een zeer mooie en gezellige manier. Het nieuwe vaandel, de fotoboeken en het nieuwe informatieboekje werd alom gewaardeerd. Wilt u nog eens graag rustig de foto’s bekijken van de afgelopen 50 jaar van onze vereniging en de foto’s van het jubileum dan kunt u dit inzien in de fotoalbums in de Huuskamer.

We hebben genoten van de bijzondere, gezellige en informatieve activiteiten. De carnavalsavond was zeer goed bezocht en i.s.m. het orkest Boemerang, de waldkrekels en de dansgarde, de joekskapel, de buut van Johan van de Grenskant en het optreden van onze eigen playbackgroep werd het een zeer geslaagde avond.

Ook de dansmiddag die voor iedereen toegankelijk was is voor herhaling vatbaar.

Zeer interessante excursies hadden we, zoals naar Van Diepenbeek hydrauliek, waar we door de gastheer en gastvrouw Arno en Mariska op een prettige manier werden ontvangen en we een zeer interessante rondleiding kregen. Ook de excursie naar de afgraving van de Banen met de firma Teunesen en Natuurmonumenten was een geweldige ervaring. De nertsenfokkerij van de familie Roelofs werd met een grote groep bezocht. Zeer gastvrij werden we ontvangen en rondgeleid, zowel door de familie Roelofs als ook de familie Hendriks.

Dit jaar kregen we ook de gelegenheid om met de museumbus op stap te gaan naar het Mauritshuis in Den Haag. Met een volle bus vertrokken we om er een zeer leuke en interessante dag van te maken. Het uitstapje dit jaar naar de omgeving van Nieuwegein en omgeving was ook een reis waar we de leuke plekjes in de omgeving hebben gezien vanuit de bus maar ook vanuit de boot.

Na de Sinterklaas kienmiddag hebben we ons jubileumjaar afgesloten met onze jaarlijkse kerstmiddag. Gezellig een praatje maken met een kopje thee of koffie met een lekkere versnapering, genieten van de muziek gemaakt door broer en zus André en Hilde Weijers, een ogenblijk van bezinning en als afsluiting nog een heerlijk hapje.

Misschien is bovenstaande wel aanleiding om ook lid te worden van onze vereniging. De verjonging binnen de vereniging heeft de laatste jaren gezorgd dat ook leden tussen de 60 en 70 lid zijn geworden en met veel plezier naar onze activiteiten komen. Het is niet voor niets dat de betekenis van ons nieuwe logo is: “Ondernemende, swingende en verjongende seniorenvereniging”

Mocht u informatie willen over onze vereniging kijk dan eens op de website www.ven-zelderheide.nl onder seniorenvereniging, daar vindt u ons informatieboekje, of neem contact op met een van de bestuursleden.

Tot slot wensen wij u allen een gezond 2018.

 

“Als de Sterre straole”…

Als de Sterre straole……….
En de Maonbaove de Zeilderhei blinkt………..
Dan vieren de Waldkrekelsenioren en Seniorinnekes Vastelaovend!

Dinsdag 6 februari krekelden ze kleurrijk uitgedost naar de Uitkomst! Om 11 minuten over acht trok Prins Emile d’n urste met zijn gevolg de volle zaal binnen. De stemming zat er meteen al goed in!

Daar zorgde Joekskapel“Zet um de Zuk d’r ien” wel voor;zij blies de sterren van de hemel! Het wereldberoemde dansorkest “Boemerang”speelde als vanouds, vet-cool aantrekkelijk! Er werd geswingt en gefoxtrot, maar ook stevig gerockenrold!

Prins Emile en zijn lieftallige Prinses Brigitte gingen voorop in de polonaise, dansten en zongen en schunkelden gezellig mee met hun dierbare onderdanen! Ook werd het prinselijk paar op ontroerende wijze toegesproken door Koningin-Moeder Mia.

De dansgarde van de Waldkrekels gooide met hun optredens hoge ogen………. De Waldkrekelsenioren en Seniorinnekes waanden zich waarachtig in Afrika toen de danseresjes “The Lion King” op het podium uitbeeldden, prachtig gedaan!

Smartlappenkoor “Vens’ Plezier” verraste Prins Emile o.a. met de leuke, toepasselijke persiflage: “Toen Emile nog ’n jungske was” en liet ook binnen in de zaal “de Sterre straole”……….

Johan van de Grenskant onthulde in zijn buut o.a. dat er in het Weijerspand bij de grens een restaurant kwam, “Mac-Peul”, en dat hij persoonlijk door Majesteit de Koning was uitgenodigd die bij nader inzien de Burgervader bleek te zijn! Je moethet maar bedenken……..

Playback groep “Jong Belege” presenteerde een carnavalistische Tribute op welbekende artiesten. Een ludieke show, kundig en komisch uitgevoerd! Gelouterde playbackster Nel van de Wereld werd door voorzitter Willy in het zonnetje gezet. Nel zette die avond definitief een punt achter haar look-a-like Carierre.

De Sterre straolde nog steeds……….. En ook de Maon blonk nog van harte, toen de Waldkrekelsenioren en Seniorinnekes voldaan huiswaarts krekelden. Wat hadden ze een gezellige en fijne avond gehad! Voor een een paar leuke foto's klikt u hier >>>

“ALAAF”, voor de stralende Prins Emile d’nUrste en Prinses Brigitte!
“ALAAF”, voor de puike Joekskapel “Zet um de zuk d’r ien”!
“ALAAF”, voor allen, die deze mooie Carnavalsavond mogelijk hebben gemaakt!