infoboekje

Nieuws


Jubileum concert Reünie Orkest Limburgse Jagers samen met Harmonie St. Caecilia, zondagmiddag 29 oktober om 14.30u in zaal Pica Mare in Gennep. Entree gratis.

Het Reünie Orkest Limburgse Jagers maakt in verband met het 25-jarig bestaan een jubileumtoer door Limburg (Tour de Limburg).

Harmonie St. Caecilia is benaderd om gezamenlijk in het najaar een concert te geven in de kop van Noord Limburg en zij heeft deze uitnodiging met veel plezier aangenomen.
Nadat in 1968 het orkest van de Limburgse Jagers werd opgeheven bleven een aantal muzikanten bij elkaar komen en uiteindelijk besluiten zij in 1992 tot de oprichting van een “reünistenfanfare”: het Reünie Orkest Limburgse Jagers. Het eerste militaire muziekkorps van oud dienstplichtigen. Het orkest heeft grote bekendheid gekregen in Limburg, maar ook daarbuiten. Op gezette tijden werd een ‘Tour door Limburg’ georganiseerd en werden in steden en dorpen goed bezochte concerten gegeven.

Harmonie St. Caecilia o.l.v. dirigent Gert Verrydt zal in het voorprogramma een viertal nummers ten gehore brengen, waarna Het Reünie Orkest Limburgse Jagers o.l.v. Dirigent Jos Stoffels het programma zal vervolgen. Als afsluiting spelen de beide orkesten de “Limburgse Jagersmars” o.l.v. Jos Stoffels.

Beide orkesten nodigen u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn.

Op 4 september 2017 start aannemer Infrascoop uit Cuijk met het verbreden en overlagen van de Ringbaan en Leembaan in de gemeente Gennep. De werkzaamheden worden uitgevoerd in 25 werkbare werkdagen. Tijdens het verbreden van de Ringbaan en Leembaan wordt een halve baan afzetting gerealiseerd. Een volledige afsluiting van de Ringbaan en Leembaan zal plaatsvinden in het weekend van 23 en 24 september of van 30 september en 1 oktober e.e.a. afhankelijk van werkbaar weer. Wanneer de exacte datum bekend is wordt u hierover nog geïnformeerd. (weekendafsluiting is van vrijdag 19.00 uur t/m zondag 22.00 uur) 

Er zijn twee tekeningen beschikbaar, halve baan afzetting en volledige afsluiting, waarop de maatregelen en omleidingsroutes zijn aangegeven. 

Contactpersonen tijdens de uitvoering zijn;

Aannemer Infrascoop
Naam: Patric Hoogstraten
Mobiel: 06 57397539

RA-Infra
(toezicht en directie namens de gemeente Gennep)
Naam: Paul Hasenbalg
Mobiel: 06-81412166 (vanaf week 35)


De projectontwikkelaar uit Wiesbaden heeft zijn klacht, voor de administratieve rechter , teruggetrokken. Daarmee is de laatste kans, om de twaalf giga-grote windturbines op de Kartenspielerweg toch nog te bouwen, voorbij.

De firma Abo Wind die, op een windmolen prioriteitszone twaalf grote windmolens- langs de Kartenspielerweg - wilde bouwen, hebben hun plannen opgegeven. De regionale raad in Düsseldorf had al een maand geleden besloten om het voorrangsgebied, voor de bouw van windcentrales, uit het ontwerp-regionaal plan te verwijderen. Dus het project was eigenlijk al gestorven. De laatste twijfels zijn nu weggenomen. Abo Wind heeft zichzelf nu uitgeschakeld. Het bedrijf had een beroep ingesteld, bij de administratieve rechter, tegen de beslissing van het district Kleve, die de bouwaanvraag eerder had afgewezen. Norbert Klein, rechter/voorzitter van de administratieve rechtbank in Düsseldorf, bevestigde dat op 5 september: "Vandaag hadden we de brief , waarin de procedureaanvraag in werd ingetrokken, in de post."

De gemeente Kranenburg werd door de beëindiging van de procedure, voor de administratieve rechter, verrast. In het gemeentehuis was het bericht van het “uit” van het windpark in het bos nog niet aangekomen.

Abo Wind’s persofficier Alexander Koffka heeft de nieuwe houding van de projectontwikkelaar bevestigd aan het project in Kranenburg. "We zijn een middelgroot bedrijf dat rationeel actief is. Als we ons realiseren dat we niet vooruit te komen op een punt, eindigen we onze plannen en lopen niet tegen muren aan. Het is het project wordt nu afgeschreven op de balans en we zetten de ordner in de kast ", zegt de woordvoerder van het bedrijf. De basisvoorwaarden zouden fundamenteel moeten veranderen, zodat Abo Wind de bestanden opnieuw kan halen. Volgens Koffka ziet het er echter momenteel niet in Nordrhein Westfalen niet naar uit. De Abo Wind-medewerkers betreuren het resultaat van het project omdat "de locatie een winstgevende windmolenpark zou zijn, we hebben er meer van verwacht" Het bedrijf heeft een zes-cijferig bedrag geïnvesteerd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


In aanwezigheid van 50 leden van “Tegenwind” is ,op donderdagochtend 6 juli 2017 de regionaalraad Düsseldorf uiteindelijk akkoord gegaan met de nieuwste aanpassingen van de voorkeurszones voor windenergie in het Reichswald. Alle nog in het vorige ontwerp van dit regionaalplan Düsseldorf aanwezige voorkeurzones zijn geschrapt. De argumentatie die hiervoor gebruikt is zijn:  de conflicten die verwacht worden op het gebied van het drinkwaterlandschap, verder  spelen cultuurhistorische elementen en de grensoverschrijdende ecologische eenheid alsmede het geologische karakter van het gebied een belangrijke rol om tot dit besluit te komen.

Dit betekent voor het Reichswald en voor de gemeente Gennep, in het bijzonder de kerkdorpen Milsbeek, Ottersum en Ven-Zelderheidet zeer goed en bemoedigend nieuws. Echter het bos  is nog altijd niet definitief gevrijwaard van windenergie.De delegatie was uiteraard verheugd, Maar: er zijn nog twee voorkeurszones over die dicht tegen het Reichswald aanliggen en die niet geschrapt zijn,  namelijk bij Nierswalde en Reichswalde.

De aanpassingen in dit regionaal plan gaan binnenkort een nieuwe en laatste ronde,  van ter inzagelegging, in. De verwachting is dat eind 2017 het definitieve regionaal plan Düsseldorf in werking treedt.

 Burgemeester Steins van Kranenburg (D)  benadrukte dat het niet zijn gemeente is die een streep door dit nieuwe streekplan heeft gezet,  maar dat het een combinatie is van de nieuwe deelstaatregering bestaande uit CDU en FDP. De Kranenburger SPD wil nu dat de gemeente zelf moet stoppen met het project. Burgemeester Srens vraagt zich af wat de SPD hier nu mee wil bereiken en ziet het als een populistische actie. De gemeente Kranenburg heeft nu geen manier meer om een prioritaire zone voor windturbines aan te wijzen! Hij heeft inmiddels wel publiekelijk verklaard dat de gemeente niet in beroep gaat tegen de derde neerlegging van het Regionaalplan! Dat betekent dat eind van het jaar 2017 dit definitef is en er geen windmolens in het Reichshwald zulln komen. Met deze beslissing van de Regionalrat heeft AboWind - de investeerder - definitef "bakzeil" moeten halen.

Voor de videoreportage van deze beslissende vergadering klik hier ...>>>

Het eerste ooievaarsjong, in Ven-Zelderheide in vele jaren, is een ware gebeurtenis.

Op het terrein van Geert Kroon – Jobs4Work- aan de Kleefseweg in Ven-Zelderheide staat er al enige jaren een ooievaarsnest. Dat is dit jaar voor het eerst bewoond. Het ouderpaar heeft 1 ooievaarsjong het daglicht  laten zien. Eind juni 2017 heeft Leo Daanen -  van de vogelwacht de Maasheggen - het jong geringd.Voor de videofilm over dit oerdorpse evenement – onder grote belangstelling van de jeugd – klik hier…>>>

logo stcaeciliaHet muzikale jaar voor de harmonie zit er weer op. Een jaar met mooie concerten zoals o.a de klarinet challange, het jubilarissen concert en niet te vergeten het geslaagde schoolproject “Blaasmuziek is cool”. Zondag 9 juli om 11.00uur geeft, het harmonieorkest o.l.v. Gert Verrydt en het leerlingenorkest o.l.v. Harm Vullings, als afsluiting van het seizoen, een tuinfeest concert in de tuin achter café de Pub in Ottersum.

Onder het genot van een drankje kunt u luisteren naar allerlei soorten mooie en vrolijke harmoniemuziek. Na afloop van het concert is het nog gezellig napraten en kunt u alvast de snel intredende vakantie bespreken.

We hopen natuurlijk op zomerse temperaturen zodat we er een gezellige happening van kunnen maken. Mocht het weer niet meezitten dan gaan we gewoon de zaal in.

De harmonie hoopt u allen te zien die dag.

Windindustrie in en om het Reichswald Is nog niet van tafel!!!!

 

De buizerd komt veel voor in het Reichswald

Dit is een laatste kans om jouw stem te laten horen voor het besluit valt van de Regionalrat Düsseldorf.

Uitnodiging om te protesteren bij de verantwoordelijke politici

Wij roepen alle tegenstanders van Windindustrie, in en om het Reichswald, op om „Tegenwind in het Reichswald en de dorpsraad VHV Kessel“ bij hun protestbijeenkomst in te komen ondersteunen.

WANNEER:    Donderdag       06 juli 2017     Vertrek om 07.20 uur / Terug ca. 15.00 uur

HOE:              Per bus

VANAF WAAR:  Vertrek   in Kessel (Duitsland) bij de Kerk, KAISER-OTTO-PLATZ 12

Meld je aan tot: 30.06.2017 

TEL:. 0049 174/ 9009736 of (0031) 0485-518043

Graag zelf zorgen voor iets te drinken en te eten!

De Regionalrat komt om 10.00 uur bijeen in Grevenbroich. Mensen die met hun eigen auto willen gaan, graag verzamelen om 9.30 voor de hoofdingang van het Kreishaus, auf der Schanze 4 in: 41515 Grevenbroich (Noord Rhijn Westfalen)

Hieronder : Stuwwal in het Reichswald uit de IJstijd

sTU

_____________________________________

Wie gaat er mee naar de Regionalrat?

Voor een video samenvatting van het waarom klik hier ...>>>

Tientallen jaren stond het gebouw er ongebruikt en vervallen bij. Maar nu is de oude smederij aan de Kleefseweg in Ven-Zelderheide volledig gerestaureerd en werkend. Marije en Theodoor Peters kochten de smederij, tijdens een rijkelijk besproeide gezellige avond, sloegen de handen ineen en knapten de boel binnen en buiten op. Op zondag 21 mei 2017 opende burgemeester Peter de Koning de smederij die, op zijn Limburgs, “De Smees” heet.

Dat deed hij door samen met Marije een bord te onthullen waarop de naam van de smederij annex museum annex atelier staat. Theodoor opende, met een slijptol de ketting en overhandigde de burgemeester de sleutel (ooit afkomstig van slot Loevesteijn), die de deur vervolgens opende. In de smederij – die tevens een audiovisuele educatieve functie krijgt - gaan Theodoor en Marije Peters groepen ontvangen.

Voor het video-verslaf van de feestelijke opening klik hier...>>>

De informatieve theetuin van Heleno Kruiden te Ven-Zelderheide (gem. Gennep) is weer geopend tot en met het laatste weekend in september 2017.

Heleno Kruiden is lid van de “Smaakparels” en van het netwerk “kruidentuinen aan de Niederrhein”.

Openingstijden: van zaterdag en zondag van 10 tot 17:00 uur.

De tuin is goed bereikbaar per auto per fiets of wandelend. (De tuin ligt aan diverse fiets en wandelroutes)

1. Lintjesregen 2017 compleet videoverslag  - van de uitreikingen in Ven-Zelderheide op 26 april 2017 kunt U zien door te klikken op de volgende link: ...>>>;

2. Lintjesregen 2017 compleet videoverslag  - van de uitreikingen in Gennep op 26 april 2017 kunt U zien door te klikken op deze link ...>>>

Tijdens de Lintjesregen 2017 kreeg  een verraste Hans Vermeulen uit Ven-Zelderheide , door burgemeester Peter de Koning van de gemeente Gennep, de versierselen uitgereikt als Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij kreeg dit o.m. voor zijn verdensten als vrijwilliger in "de Huuskamer"van Ven-Zelderheide en nog veel meer vrijwilligers-activiteiten. De video- reportage van de uitreiking kunt U zien. Klik op de link...>>>


Dat Ven-Zelderheide een rijke cultuur en geschiedenis heeft, wisten we al maar de wetenswaardigheden blijven ons nog steeds verrassen.

De ‘Werkgroep Historie Ven-Zelderheide’” heeft, zondag 23 april j.l.,  tijdens het – druk bezochte - “Historisch Café” het boekje “Bedrijvig Ven-Zelderheide Toen en Nu” gepresenteerd.

Al snel was een groot gedeelte van de 1e druk verkocht!

We hopen dat ook dit boek, van 96 pagina’s in full colour, een handleiding of zelfs een aanleiding is om de oude dingen in ons dorp te herkennen en te koesteren voor de volgende generaties.

Het boekje is o.a. –tijdens openingstijden – verkrijgbaar bij “de Klok”  en te bestellen bij: Marian Peters Dirks op 0485-514235/0644881597

E-Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De prijs van het boekje is: € 9.

  

 


Het Wensbus Pilotproject Otttersum / Ven-Zelderheide, dat oorspronkelijk medio december 2016 afliep, heeft gelukkig zijn de voortgang gevonden. Op 5 april 2017 is de nieuwe Wensbus tijdens een kleine plechtigheid in gebruik genomen voor de komende jaren. Wegens succes, ondanks het feit dat de provincie Limburg en andere subsidiegevers zich oorsponkeijk wilden terugtrekken, is op een dringend verzoek van de Dorpsraden en in Ottersum en Ven-Zelderheide het project doorgestart. Het is qua de financien gegarandeerd voor de komende 5 jaar. In aanwezigheid van de gedeputeerde Hubert Mackus van de provincie Limburg, de Gennepse wethouders Ed Vandermeulen en Jan Welles, werd de sliksplinternieuwe bus symbolisch in gebruik gesteld. Voor de videoreportage: klk hier ...>>>

Het districtsbestuur “Kreis Kleve “ heeft - op 30 maart 2017 - de aanvraag van ABO Wind afgewezen voor de bouw en exploitatie van de 12 grote windturbines langs de Kartenspielerweg in het Reichswald. Dit is een belangrijke stap op weg naar het behoud van het bos. Dit besluit betekent nog niet dat alle gevaar geweken is. Aan de ene kant kan ABO Wind, binnen een periode van vier weken, bij het “Verwaltungsgericht” in Düsseldorf bezwaar aantekenen, deze zouden de beslissing van de vergunningverlenende instantie moeten toetsen. Aan de andere kant, is de indiening van een nieuwe aanvraag – door ABO Wind - denkbaar. Tenminste ingeval het regionale ontwerpbestemmingsplan voor het Reichswald niet drastisch gewijzigd wordt, terzake van windenergie-opwekking in het Reichswald of naaste omgeving. Dit ontwerpbesluit ligt voor bij de “Regionalrat – Düsseldorf”. De algemene doelstelling blijft dus: een regionaal plan dat bevestigt wat het bos nu is: een ecologisch en cultureel waardevol recreatief bos! Dus geen wind-industrieel gebied! In ieder geval moet de afwijzing van de bouwaanvraag door “Kreis Kleve” de verantwoordelijke politici en de ambtenaren, die het ontwerpbesluit hebben opgesteld, te denken geven over deze afwijzing. U kunt alles - in PDF-formaat – teruglezen op de site van Kreis Kleve. Klik op de volgende link ...>>>Reportage van de Boomplantdag activiteiten in Ven-Zelderheide met leerlingen van basisschool "de Vonder

Voor de reportgage klik hier ...>>>

De nieuwswebsite "Gennep.news" had een interview met Jeroen Boot van www.tegenwindreichswald.nl 
Die schetste de recente stand van zaken. Voor het filmpje klik hier …>>>

In samenwerking met www.tegenwindreichswald.nl organiseerde de ‘Heimat- und Verkehrsverein Kessel‘ op zaterdag, 18 maart ondersteund door de "Klever Waldjugend " , een informatiemiddag in het Reichswald voor kinderen en jongeren.

 

Voor de reportage (Nederlands/Duits) van LokaleVos klik hier …>>>

 

Op vrijdag 24 februari 2017 vond weer de traditionele sleuteloverdracht plaats. B & W droegen hun verantwoordelijkheden over aan de vijf carnavalsverenigingen, althans voor de duur van het carnaval 2017.

 

Mede-gastheer waren CV “de Waldkrekels” uit Ven-Zelderheide

 

Een reportage kunt u zien door de volgende links aan te klikken:

 

-         1 opening en speech burgemeester en de sleuteloverdracht klik hier …>>>;

 

-         2 de prinsen die een deel van hun proclamatie voorlezen klik hier …>>>;

 

-         3 de Vorsten die 11 minuten aan het woord waren met hun overzicht van datgene wat er in dorp of het      stadje gebeurde klik hier …>>>.

 

Beste Dorpsgenoten, de Gemeente Gennep doet onderzoek naar snel internet/glasvezel voor de gehele gemeente Gennep incl. Buitengebied. Een afvaardiging van de Dorpsraad is naar de informatiebijeenkomst geweest. Lees het persbericht/presentatie en doe mee aan de enquete!

in verband met de 100e vierdaagse is bij uitzondering, de 55 kilometerroute door Ven-Zelderheide heen gekomen.

Voor het filmpje dat uitgezonden is op NIMA RTV Klik op de link: ...>>>

De “werkgroep historie” van de Dorpsraad in Ven-Zelderheide bracht op 1 augustus 2016 een bezoek aan de oude dorpssmederij aan de Kleefseweg 54a.

Het markante bedrijfsgebouwtje, dat van algemeen belang voor de gemeente Gennep geacht mag worden - vanwege zijn bouw- en architectuurhistorische, stedenbouwkundige en cultuurhistorische waarde,- wordt sedert februari 2016 door Theo Peters - kunstenaar –-gerenoveerd . Dit karakteristieke pand stond reeds zo’n 30 jaar leeg en dreigde tot een ruïne te vervallen. Het herstel van het pand is voortvarend ter hand genomen met als eerste de vernieuwing van het dak. Verder is men doende om alle gevels te restaureren met 5000 authentieke stenen en het voegwerk wordt eveneens in oude stijl hersteld. De oorspronkelijke inrichting zal zo dicht mogelijk benaderd worden met o.m. de gerepareerde schoorsteen, de oude blaasbalg welke nog volledig intact is en de overige gereedschappen die een smid bij zijn werk gebruikte.

Op de eerste verdieping komt er een ruimte komt waar t.z.t. scholieren en bezoekers een lezing kunnen volgen en de film over het ambacht van de smid kunnen zien. Wanneer de renovatie voltooid is heeft Ven-Zelderheide er een toeristische attractie bij en de lokale “historische club” kan dan over een aanvullende ruimte beschikken voor een volgend “historisch –thema- café”.

De lokale omroep Gennep – NIMA RTV maakte recentelijk een impressie van de werkzaamheden in de oude smederij met een interview met Theo Peters. U kunt dit bekijken door op de volgende link te klikken: ...>>>

Zondag 19 juni heeft het afsluitend concert plaats gevonden met de leerlingen van de basisschool met als thema “Blaasmuziek is Cool”

Samen met het harmonieorkest, leerlingenorkest en blokfluitleerlingen werd er een leuk concert gegeven voor een zeer volle zaal van de Uitkomst.

Met veel enthousiasme lieten de basisschoolleerlingen horen wat ze in de vier lessen geleerd hadden en mochten er ook nog twee de directiestok van de dirigent overnemen.

Voor de harmonie is het natuurlijk belangrijk dat er zich nu ook nieuwe leerlingen aanmelden voor de blokfluitlessen en lessen voor een ander blaasinstrument. Hiervoor kun je altijd de harmonie benaderen.

Zomer concert Harmonie St. Caecilia

Voordat de leden van de harmonie aan hun welverdiende zomervakantie beginnen is er op zondag 10 juli om 11.00uur een concert o.l.v. Gert Verrydt op het kerkplein in Ottersum. We hopen dat de weergoden ons dan niet in de steek laten, maar bij slecht weer zullen we een alternatieve locatie regelen.26 April heeft Burgemeester de Koning zes lintjes in de gemeente Gennep uitgereikt, zo ook aan lid van onze harmonie Willy Dirks en Wiel Derks Ere-Voorzitter van de Vense Boys. Aan alle decorandi wordt de eremedaille Lid in de Orde van Oranje Nassau verleend.

Op 27 april was de officiële ontvangst van inwoners van de gemeente Gennep die (ooit) een Koninklijke onderscheiding ontvingen. De 6 kersverse lintjesdragers werden daarbij uiteraard extra in het zonnetje gezet. Harmonie St. Caecilia verzorgde de muziek.

 
Willy & Wiel proficiat en het zij jullie gegunt!

De Duits-Nederlandse vereniging Tegenwind in het Reichswald is een petitie gestart tegen de komst van twaalf 200 meter hoge windturbines in het Duitse Reichswald, vlak langs de grens met Nederland, bij Groesbeek, Gennep en Nijmegen.

De projectontwikkelaar, bosbeheerder Wald und Holtz en de gemeente Kranenburg willen uiterlijk eind 2016 starten met de bouw. Daarvoor moet in het Reichswald maar liefst 10 hectare bos gekapt worden, zo’n twaalf voetbalvelden. Het Reichswald is het grootste aaneengesloten bosgebied in de wijde regio, gelegen op een bijzondere gletscherstuwwal.

De aanleg van de gigantische turbines  - de grootste op land, elk groter dan de Euromast - zal het Reichswald een zware klap toebrengen en het leefgebied van veel mensen en dieren aantasten. En dan hebben we het nog niet over de schade aan het unieke landschap, de locale economie en de toeristische sector, alsmede de geluidsoverlast die de turbines de omwonenden gaan geven en het bedenkelijke verdienmodel, dat zwaar op subsidie leunt.

De vereniging, met een groeiend aantal sympathisanten, verzoekt in de petitie de omliggende gemeenten, de provincies Gelderland, Limburg en Noord-Brabant, de Nederlandse regering en de EU “zich duidelijk uit te spreken tegen de aanleg van het windpark in het Reichswald en al het mogelijke te doen om dit te verhinderen”.

De vereniging Tegenwind in het Reichswald roept iedereen uit de weide omgeving, bewoners, ondernemers, toeristen en natuurliefhebbers op om de petitie te tekenen: tegenwindreichswald.petities.nl.

Afgelopen zaterdag 21 februari hebben we de eerste succesvolle snoeidag gehad. 
Er zijn in samenwerking met het IKL 3 hoogstam fruitboomgaarden opgeknapt en gesnoeid. De boomgaarden liggen er weer tiptop bij!
 
Zaterdag 28 februari zal de 2e snoeidag plaatsvinden.

snoeicursus2Daar is hij dan, Erik Thijssen de nieuwe prins 2015 van de Waldkrekels! Prins Erik I had een geweldige avond samen met zijn prinses Dagmar Heldens en kinderen Geertje en Bas. Met ondersteuning van zijn adjudanten Marcel Schouten, alias ut Mikske, en René Hiep, alias d'n Keijeloog zal hij het komende seizoen voorop lopen. Voor het lezen van de proclamatie klik hier>>>...

Zien leus vür dizze Carnaval zal zien;
Vurig als een Brandweerman,  Dorstig als een Vense Boy,  Dan wordt de Carnaval super mojj.

Op vrijdag 16 januari is in de Uitkomst het jeugdprinsenbal geweest. Tijdens deze zeer gezellige avond werd de nieuwe heerser over de jeugd van de Spiekers, beschermheer van alle Spiekers en Spiekerinnekes, bekend gemaakt. Jeugdprins Piet den Twèdde! Mijn Lijfspreuk voor deze dagen: Hoi, hoi, hoi, carnaval is Moi! Voor het lezen van de proclamatie klik hier>>>...

Er nemen 13 enthousiaste cursisten deel. Tijdens de cursus komt het complete onderhoud van hoogstamboomgaarden aan de orde.

- biologie van hoogstamfruitbomen

- verzorging van hoogstamfruitbomen
- achterstallige snoei bij oude bomen
- jaarlijkse snoei van oude bomen
- vormsnoei van jonge bomen
- aanleg van nieuwe boomgaarden
- biologische bestrijding van ziekten

Inmiddels hebben er 2 van de 4 bijeenkomsten plaatsgevonden en afgelopen
zaterdagmiddag is de opgedane kennis in de praktijk toegepast.

 

Nadat het jaren tamelijk goed gegaan is er de laatste maanden weer aanzienlijke overlast intensief van het zandautoverkeer Kleefseweg (N291) en verder in de gemeente. De Dorpsraad heeft dit diverse malen ter berde gebracht bij de gemeente in diverse gesprekken met wethouder Jan Welles. Inmiddles hebben medewerkers van de provincie metingen gedaan op de Kleefseweg. Zij schrokken van hun waarnemeningen en niet alleen van de trillingen die veroorzaakt worden.

- ieder uur rijden hier +/- 25 zandvrachtwagens (vol) en +/- 25 zandvrachtwagens (leeg) ; totaal dus 50 per uur over de Kleefseweg. Dat zijn er dus +/- 400 per dag!!!

·         Er kan met zekerheid gezegd worden dat de max. snelheid van 50 km per uur overschreden wordt; zeker voor de wagens die leeg zijn.

Na het gesprek op 3 oktober 2014 hebben we een interview gehad met de wethouder.

embed video plugin powered by Union Development

’Groei door innovatie’’  is de diepgewortelde ambitie van DSV zaden. Op zaterdag 14 juni presenteerde men de nieuwe bedrijfsnaam, met nieuwe producten en concepten. Een excursiewagen nam u mee over het prachtige Landgoed Zelder en was er de mogelijkheid om een kijkje te nemen in het magazijn en in de kas waar u vriendelijk te woord werd gestaan door één van de werknemers. Voor foto's klikt u hier...>>>

Voor meer informatie over DSV Zaden Nederland gaat u naar www.dsv-zaden.nl

 

Afgelopen pinksterweekend was het weer kermis in Ven-Zelderheide! 
De zaterdagavond zijn we gestart met en gezellige dorpsbarbecue in Beierse stijl, georganiseerd door Harmonie St. Caecilia op het kermisterrein. Zondagmiddag was er voor één keer een heuse drive-in bioscoop in de autoscootertent. Deze was gratis en de kinderen kregen popcorn. 

De maandag hebben we afgesloten met een concert van het leerlingenorkest van Harmonie St. Caecilia o.l.v. Harm Vullings in de autoscootertent. Onder het genot van koffie, thee met een lekker stukje cake of een drankje kon men genieten van de mooie muziek. Het was een geslaagd kermis weekend met mooi weer!

 

Dorpsraad Ven-Zelderheide (werkgroep Kern Ven-Zelderheide) nodigt de inwoners van ‘t Ven uit voor de presentatie “Kern Ven-Zelderheide” op dinsdag 29 oktober in de Uitkomst, aanvang 20.00 uur.

In het Dorpsontwikkelingsplan uit 2007 is opgenomen dat wij in Ven-Zelderheide geen echt dorpshart hebben, hier is echter wel de ruimte voor in de breedste zin van het woord. Om een invulling te geven aan een echt Dorpshart is een breed draagvlak nodig van de inwoners/gebruikers. Vanuit deze invalshoek is in 2012 een werkgroep Kern Ven-Zelderheide opgericht die met dit thema aan de slag is gegaan. De gemeente Gennep is hier ook bij betrokken. Gezamenlijk hebben wij een stageopdracht geformuleerd voor de universiteit van Nijmegen. Boudewijn Idema is hiermee vanaf juni 2013 aan de slag gegaan. Hij heeft een inventarisatie van het gebied gemaakt en diverse mensen gesproken die nauw betrokken zijn met de omgeving van de kerk en school. Daarna is er een groot opgezette enquête gehouden onder de inwoners van Ven-Zelderheide, met een respons van meer dan 150 geretourneerde enquêtes. Het resultaat van deze opdracht is verpakt in een prachtige presentatie van mogelijkheden rondom omgeving “De Kerkvonder”.  

Veel mogelijkheden met betrekking tot de inrichting van een goed leefbaar Dorpshart komen hierin aan bod, zoals een evenemententerrein/parkeervoorziening/kermisterrein, natuurtuin/park, herbestemming van de Kerk/multifunctioneel centrum, brede school, speeltuin en woningbouw. Voor de hele presentatie "Hart van Ven-Zelderheide" op 20 oktober 2013 klik hier...>>>

Iedereen is van harte welkom zowel jong als oud om samen de uitdaging aan te gaan en “een leefbaar Ven-Zelderheide verder uit te bouwen”.

 

VEN-ZELDERHEIDE - Dankjewel! Dat riepen de dankbare leerlingen van de Vense basisschool De Vonder donderdagmiddag in koor. Zij bedankten de Dorpsraad Ven-Zelderheide en de gemeente Gennep voor de uitbreiding van de speelvoorzieningen rond hun school aan de Kerkvonder. 

 

dsc-3029 

Het hek naar de vernieuwde speeltuin wordt geopend

 


Nadat de afgelopen jaren al de nodige speeltoestellen op het schoolplein van De Vonder geplaatst werden, richtte de Dorpsraad Ven-Zelderheide zich dit jaar op uitbreiding van de voorzieningen op het aangrenzende perceel aan de Kerkvonder, naast de basisschool. 
“We mogen bij de gemeente jaarlijks een subsidie van 1500 euro aanvragen voor een project in het dorp”, zegt Twan Haasen, secretaris van de dorpsraad, “dit jaar is dat geld besteed aan de speelvoorzieningen bij de school.” 

 

dsc-3032 

Het hek naar de vernieuwde speeltuin wordt geopend

 


Van dat geld, en een onderhoudsbudget van de gemeente Gennep werden een wip, voetbalgoals, en een pingpongtafel aangeschaft. Daarnaast is een poort in de heg geplaatst werd de speeltuin omheind en is verharding van het terrein aangebracht.. “De werkzaamheden zijn in eigen beheer uitgevoerd”, zegt Twan Haasen, die vervolgens wethouder Ed Vandermeulen vroeg om ondersteuning bij eventuele vervanging van defecte toestellen. “Door bezuinigingen is daarvoor helaas geen geld”, liet de wethouder weten, “maar ik raad aan samen te werken. Samen bereik je meer, en bovendien bespaar je op de kosten.” 

 

dsc-3035 

Schooldirectrice Janneke Folker en Twan Haasen op de wip

 


Na de officiële woorden werd de vernieuwde speeltuin geopend. Via het splinternieuwe hek, trok het gezelschap naar de wip. Die werd door schooldirectrice Janneke Folker en dorpsraadsecretaris Twan Haasen officieel in gebruik genomen.

 

dsc-3049 

De wethouder en dorpsraadsecretaris tonen de tekeningen

 

Voor meer foto's klik hier>>>

 

 

Hallo ik ben Marieke en op school hebben wij in 2013 met alle derde klassen een project mee mogen doen, genaamd 'Cross Your Borders'. Dit werd georganiseerd door een grote groep jongeren die zich allemaal inzetten voor ontwikkelingslanden. Ze waren allemaal erg enthausiast en hebben mij ruim aangespoord tot deze actie. Aan het einde van dit project kregen we een leuke presentatie over de organisatie 'Worldmapping'.

 

Hieruit bleek dat jongeren tussen de 14 en de 18 jaar zich kunnen opgeven voor excursies naar bijvoorbeeld Cambodja of ... Malawi! Dit leek mij echt super gaaf! Je gaat dan 17 dagen lang naar het door jou gekozen ontwikkelingsland toe om daar te helpen met bijvoorbeeld scholen of waterpompen bouwen, maar je kan er ook een dag lang lesgeven of met een plaatselijke bewoner mee lopen of bijvoorbeeld een voetbalteam coachen. Ik ga van 26 juli 2014 tot en met 10 augustus helpen in Malawi, maar ik kan dit natuurlijk niet alleen... Het is de bedoeling dat ik voor die tijd een flink bedrag bij elkaar zie te krijgen. Hiervoor ga ik natuurlijk kei hard actie voeren! Lees meer op:  http://mariekenaarmalawi-nl.webnode.nl/ 

 

Tijdens de vergadering van de gemeenteraad van Gennep op 17 juni a.s. staat
een groot aantal onderwerpen op de agenda. De lokale omroep NIMA TV zendt
deze vergadering live uit van 20.00 tot 23.30 uur op kanaal 44 van Ziggo.
De raadsleden zullen onder meer een besluit nemen over de rondweg om Milsbeek.
Daarnaast wordt hen gevraagd in te stemmen met het verlenen van medewerking aan de
zandwinning door Teunesen Zand en Grint B.V. en de herinrichting van het gebied
Koningsven-De Diepen.
Andere onderwerpen waarover op 17 juni wordt gesproken zijn onder meer het
bestemmingsplan Bedrijventerrein Hoogveld-De Groote Heeze, de begroting van
Intos en de uitvoering van de Regiovisie Bergen, Gennep en Mook en Middelaar.

Subcategorieën

Hierin komt al het laatste nieuws te staan